Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
48v

MFF kan gå för trippla allsvenska rekord – krävs minst tre segrar

Foto: SCANPIX

Svenska Fotbollförbundet har följt upp allsvenska rekord ända tillbaka till 1924.
Malmö FF har fyra matcher på sig att slå tre stycken av dem.

Malmö FF har vägen fri för SM-guld och har under året redan slagit ett rekord när Magnus Wolff Eikrem tog rekordet för flest assist på en säsong. Nu är det ytterligare tre rekord som kan slås, men för att åtminstone tangera två av de gamla så krävs tre segrar på de återstående fyra matcherna.

Det första rekordet gäller flest segrar under en säsong. Malmö FF har under året 19 segrar, och IFK Göteborg tog 22 segrar under 1957/1958. Dock spelade IFK Göteborg 33 matcher under den säsongen. För att Malmö FF ska tangera krävs alltså tre segrar.

Det andra rekordet gäller för flest antal poäng på en säsong, också det har IFK Göteborgs upplaga 1957/1958. IFK Göteborg tog då, omräknat till trepoängssystem, 69 poäng på 33 matcher. Malmö FF har idag 60 poäng.

Malmö FF har därmed chans att bli en av de mest poängstarka seriesegrarna någonsin, om de nu håller sig segerstarka säsongen ut. Däremot är deras egen säsong 1949/1950 svårslagen: 22 matcher, 20 vinster, två oavgjorda, och noll förluster.

Det finns dessutom ett tredje potentiellt rekord, om än ett mer specifikt sådant. Teddy Bergqvist kan bli den spelaren som vinner SM-guld snabbast efter sin debut, då guldet kan säkras knappt en månad efter hans första allsvenska match. Det rekordet har nu en ex-MFF-spelare, Magnus Andersson, som 1975 tog guld ett par månader efter sin debut. 

Publicerad 2016-10-22 kl 09:45
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER