Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF kan släppa spelare gratis: ”Vi prioriterar det sportsliga”

Foto: Bildbyrån

MFF-sportchefen Daniel Andersson.

SALOU. Halva MFF:s startelva har utgående kontrakt.
Daniel Andersson öppnar för att man kan nobba försäljning i sommar och acceptera noll i årets slut.
- För att prioritera det sportsliga, säger sportchefen.

Regerande mästarna Malmö FF går in i 2017 med ett tufft läge för sportchefen Daniel Andersson. Över tio spelare har utgående kontrakt och flera av dem är tongivande.

Norrmännen Jo Inge Berget och Magnus Wolf Eikrem ihop med Johan Wiland, Anton Tinnerholm och Oscar Lewicki och Erdal Rakip.

- Vi försöker förlänga med en del spelare, med vissa har vi en utvärdering under året. Det ligger inte konkreta förslag till alla spelarna. Det är klart att det inte är bra att gå in i nästa år med många utgående kontrakt och en risk att behöva släppa dem gratis, säger Daniel Andersson.

Sportchefen har pågående förhandlingar med bland annat norrmännen, Lewicki och Tinnerholm utan någon lycla ännu så länge.

- Det är en unik situation, mycket på grund av Champions League där vi var tvungna att värva många spelare. Därför har vi många spelare vars kontrakt går ut och det ska man inte gärna ha. Men det blev så för vi var tvungna att ta spelarna och det gör det svårt, men vi gör vad vi kan för att lösa. Vi hoppas på några förlängningar.

Vem är viktigast att förlänga med?
- Jag graderar inte spelarna så.

Kari Arnason var en spelare vars kontrakt gick ut i slutet av 2017 och när han inte fick rätt signaler av Malmö FF blev det en flytt istället.

- Där blev det ett skifte av spelare, där en spelare med längre kontrakt kom in och det blev mer långsiktigt för oss.

Borde ni sålt fler spelare i januari?
- Ja, kanske det, men nu blev det inte så och vi får anpassa oss till det. Om det var nära? Det säger jag inte.

Poängmaskinen Magnus Wolf Eikrem är en spelare som Andersson gärna vill skriva nytt kontrakt med.

- Vi hoppas att kunna förlänga med honom, han är jättevärdefull för oss med hans fot, hans poäng och allt han tillför spelet. Vi har inte gett upp än.

Både Wolf Eikrem, Berget och danskarna Christiansen och Lasse Nielsen har kommit till Allsvenskan med expertskatt, vilket gör att de tjänar mer och det inte är så dyrt för MFF att finansiera det. Däremot gör det läget svårare för norrmännen som antagligen inte vill gå ner i lön.

- Det är klart att det gör det dyrare redan där, om en spelare ska ha samma nettolön måste vi höja lönen. Så det är svårare och i ett längre perspektiv så är det inte bara fördelar med expertskatten, säger Andersson.

Daniel Andersson utesluter inte att man behåller spelare vars kontrakt även över sommarfönstret då försäljningar då inte ger de stora pengarna när man bara har sex månader kvar på kontraktet.

- Vi går för SM-guld igen och förhoppningsvis en Europa-resa. Jag tror att det kan bli anpassat efter spelare där vi i något fall bestämmer oss för att behålla och släppa gratis och prioritera det sportsliga. Beror på hur det ser ut på positionen, om det finns ”back up” och om vi tycker att personen är ovärderlig för att uppnå våra mål.

- Det kommer bli så att man tar pengarna för att vi känner att vi har alternativ och att någon ung har tagit ytterligare kliv och vi gärna tar pengarna.

Har du förlängt med någon eller några spelare till den allsvenska starten?
- Klart att man hoppas på det, och det tror jag nog.

FAKTA

MFF-spelare med utgående kontrakt 2017

Markus Rosenberg

Jo Inge Berget

Magnus Wolf Eikrem

Anton Tinnerholm

Johan Wiland

Oscar Lewicki

Erdal Rakip

Pa Konate

Felipe Carvalho

Yoshimar Yotun

Fredrik Andersson

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-06 kl 21:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons