Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

MFF kan vidta åtgärder mot brottsmisstänkte spelarens tidigare klubb: ”I sådana fall kommer vi ställa krav”

Om den brottsmisstänkte Malmö FF-spelaren blir dömd så kommer MFF att ställa krav på klubben som sålde spelaren. Dessutom lär han inte spela mer i MFF.
- Jag har väldigt svårt att se att den här spelaren kommer tillbaka någonsin i en ljusblå tröja, säger ordförande Håkan Jeppsson i podden Blått Snack.

Förra veckan inleddes rättegången mot den brottsmisstänkte Malmö FF-spelare. Till en början var det tänkt med tre eller fyra dagars rättegång, men det verkar bli fem och att rättegången fortsätter över nästa vecka, enligt åklagare Rikard Darell. 

ANNONS

Misstankarna gäller två fall av våldtäkt mot barn, det första tillfället i september 2016 och det andra i juni 2017. Han har erkänt sex, men enligt försvarsadvokaten Mikael Sundman trodde spelaren att målsägande var över 15 år. 

Spelaren är sedan i februari avstängd från Malmö FF, och i podden Blått Snack tror MFF:s ordförande Håkan Jeppsson att spelaren har gjort sin sista match i föreningen.

- Man brukar säga som politiker: man kan inte utesluta någonting, men jag har väldigt svårt att se att den här spelaren kommer tillbaka någonsin i en ljusblå tröja. 

På en fråga om MFF kommer att vidta åtgärder mot föreningen som sålde spelaren, om de visste om något, så säger Jeppsson att de kommer se över möjligheterna om det blir en fällande dom.

- Vi tycker det är viktigt att skydda våra och medlemmarnas intressen på bästa sätt. Det är en fråga vi kommer att arbeta med. Som jag ser det så kommer vi i sådana fall att ställa krav på den andra föreningen. Viktigt här är ju också att det framkommer att spelaren har gjort de här felen, har brutit mot lagar, regler, riktlinjer eller hur högt man nu sätter gränsen. Skulle spelaren komma ut som fullständigt frikänd och att allt har varit felaktigt, det är väldigt svårt för oss utomstående att veta vad som händer där inne i rättegången, då får man väl fundera lite grann, säger Jeppsson vidare i podden. 

ANNONS

Representanter från spelarens tidigare klubb är en del av åklagarens bevisning. Enligt Sydsvenskan ska klubben ha haft ett möte med spelaren i juli 2016 där de förklarade att det är förbjudet för vuxna att ha samlag med personer som är yngre än 15 år.

- När vi har hela bilden kvar och om det skulle visa sig att vi har sådan information som vi inte fått ta del av från säljande förening, så kommer vi göra det vi kan för att skydda våra intressen.

- Av det som är offentligt finns indikationer på att man har känt till någonting och också agerat på ett visst sätt i den här frågan, så är det, men vi behöver mer information och förstå mer. 

Enligt åklagaren Darell är det lägsta straffet två års fängelse om spelaren döms.

Publicerad 2018-05-17 kl 12:32
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto