MFF kopplar guldgrepp: "Fantastiskt skönt"

Malmös segertåg fortsätter.
Mot Elfsborg kom sjätte raka viktorian. Nu serieledning
- Fantastiskt skönt. Det är det man siktar på, säger Ivo Pekalski till FotbollDirekt.se.

- Vi spelar riktigt bra fotboll och samtidigt som vi spelar den här bra fotbollen är vi taktiskt disciplinerade och mentalt starka, fortsätter Pekalski.

1-0 mot Elfsborg, MFF fortsätter imponera - nu hela sex raka segrar och lika många matcher utan ett insläppt mål. Med hjälp av kvällens tre nya poäng lyfter skåningarna till serieledning. Två poäng skiljer ner till tvåan Helsingborg.
MFF känns snudd på oslagbara för tillfället.

- Ja, men det är många matcher kvar...

Mot Elfsborg tog Pekalski och hans lagkamrater tag i taktpinnen från start.
Som tur var för Elfsborg var Ante Covic på bästa spelhumör, i den 29:e minuten stod han för en fantomräddning på Yago Fernandez nickskarv - bollen såg ut att gå in vid vänster stolprot men Covic sträckte ut och räddade med fingertopparna.

- Vi skapade en del chanser, speciellt i första och med lite flyt hade vi kunnat fått in nått mål, säger Ivo Pekalski.

Precis innan halvtid kom MFF:s nästa jätteläge.
Jiloan Hamads täckta skott friställde Agon Mehmeti, hans lyftning över den utrusande Covic var läcker, men bollen i ribban.

Elfsborg hade svårt att komma till några egentliga målchanser under de första 45 minuterna.
Både Anders Svensson och Jon Jönsson testade med distansskott som gick metern utanför.

Boråsarna vassare i andra halvlek. Skyttekungen Denni Avdic fick två bra lägen, men hade inte lyckan med sig.

Istället var det en något ovan målskytt som skulle avgöra matchen till Malmös fördel.
Lagkaptenen Daniel Anderssons nick i den 79:e minuten var inte hård, men bollen ändrade riktning på Avdics lår och gick in till vänster om Covic.

- En arbetsseger, sammanfattar Pekalski insatsen.

Publicerad 2010-08-29 kl 22:02