MFF körde över Lyngby - flera anfallare målskyttar

LYNGBY. Lyngby hade ingen chans mot Malmö FF, utan MFF dominerade fullt ut från start och nästan ända till slutet (5-1).

I dag hade MFF sin andra träningsmatch. Efter 2-2 mot IFK Malmö följde en match mot Lyngby från danska andradivisionen. Matchen spelades i 105 minuter, i tre "halvlekar" uppdelade i 35 minuter var och där MFF gav speltid till 23 spelare.

Den första 35:an handlade uteslutande om Guillermo Molins. Efter en kvart var han tvåmålsskytt, där han först tog hand om en straff som Arnor Traustason vunnit och sedan fick friläge efter målvaktsmisstag. Han chippade då vackert in 2-0.

Sedan, ytterligare tio minuter senare, kom ett oväntat rött kort till Molins. Han fick ett direkt rött, och skrek att det var "det sämsta han varit med om". MFF fick dock tillåtelse att ta in Laorent Shabani som ersättare och fick fortsätta med elva spelare.

Andra 35:an var det de andra anfallarnas tur. Marcus Antonsson missade två-tre väldigt bra lägen, men följde upp med ett kvalitetsmål. Mottag, vändning, och skott med vänstern distinkt nära ena stolpen. Några minuter senare kombinerade Markus Rosenberg och Carlos Strandberg, och Strandberg fick friläge och gjorde 4-0.

Tredje 35:an, när MFF sedan tidigare genomfört alla byten, var lugnare och ett då ungt Lyngby började komma in mer i det, inkluderat några målchanser. De fick in en reducering efter hörna, där Dusan Melicharek var på avslutet men inte kunde rädda.

I slutet kom dock även 5-1 till MFF. Nyförvärvet Adi Nalic var med och skapa målet, där Sören Rieks fick målet efter ett direktavslut på ett inspel.

Startelvan: Dahlin - Brorsson, Bengtsson, Safari - Larsson, Gall, Bachirou, Christiansen, Traustason - Antonsson, Molins (Shabani från 25')

Byten: Vindheim för Larsson (50'), Rosenberg för Antonsson (50'), Strandberg för Shabani (50'), Rieks för Traustason (60'), Nielsen för Bengtsson (60'), Lewicki för Brorsson (60'), Binaku för Safari (60'), Innocent för Bachirou (60'), Adrian för Christiansen (60'), Nalic för Gall (60'), Melicharek för Dahlin (60').

Publicerad 2019-01-25 kl 14:59