Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF kräver 15 miljoner kronor för att släppa Nilsson

Malmö FF förnekar kontakt med FCK.
Fotbollskanalen.se kan avslöja att det inte är sant – MFF kräver 15 miljoner kronor för att släppa Roland Nilsson.
- Inga kommentarer, säger Köpenhamns sportchef till fotbollskanalen.se.

Under torsdagen gick Malmö FF ut med ett pressmeddelande om att Roland Nilsson lämnar klubben efter 2011. Beskedet var överraskande för FC Köpenhamn som förhandlar med MFF om att få loss Roland Nilsson tidigare.
FC Köpenhamn erbjöd för några veckor sedan en miljon kronor och man träffade nyligen MFF:s Per Ågren som kontrade med att kräva 15 miljoner kronor, enligt en dansk uppgiftslämnare.

- Vi har inga kommentarer, säger FC Köpenhamns Carsten Jensen, sportchef i FCK, till fotbollskanalen.se.

Som bekant är Roland Nilsson FC Köpenhamns huvudkandidat till att efterträda Ståle Solbakken, som ska ta över det norska landslaget, och uppgifter gör gällande att Nilsson och FCK är överens. FCK:s ambition är att Nilsson ska kunna ta över klubben i juli – precis innan laget går in i Champions League-kvalet. Problemet är att Nilsson sitter på ett kontrakt som går ut först efter säsongen.

Den danska storklubben har erbjudit Malmö FF en miljon kronor i ersättning om ”Rolle” får bryta sitt kontrakt. Det erbjudandet ska den regerande mästarklubben ha förkastat och kommit med ett kontrabud till FC Köpenhamn: MFF vill ha 15 miljoner kronor.

När fotbollskanalen.se når FC Köpenhamns sportchef Carsten Jensen för att höra om de kan tänka sig att betala så mycket för en tränare – tiger han.

- Jag kan inte kommentera det.

Kan ni tänka er att betala så mycket?

- När det gäller spekulationer kring spelare eller tränare är vår policy att inte kommentera något. Och så är det med.

Tidigare idag gick Malmö FF ut med ett pressmeddelande där man förklarade att Nilsson inte kommer att lämna klubben efter säsongen 2011. Det, tillsammans med 15-miljonerskravet, talar sitt tydliga språk om klubbens inställning i frågan: Nilsson blir kvar.

Frågan är om Roland Nilsson sitter nöjd säsongen ut eller om han bryter sitt kontrakt? Tränare är inte lika bundna som exempelvis spelare och det kan bli en rättslig process där praxis gör gällande att det handlar om att betala ett skadestånd på motsvarande den lön man skulle ha tjänat under resten av kontraktstiden.

Även senast Roland Nilsson lämnade en klubb, Gais, trots att han stod under kontrakt utbröt bråk. Gais-ledaren Bosse Gentzel ansåg att Roland Nilsson hösten 2007 var mer värd än vad Marcus Berg kostade när han gick från IFK Göteborg (35 miljoner kronor) till Groningen och Gentzel hoppade av efter att Malmö FF köpt loss Nilsson för drygt två miljoner kronor.

Gais-ordförande Christer Wallin sa då:

– Det är inte kutym att närma sig en tränare som har kontrakt. Men jag är helt övertygad om att detta är en verklighet vi kommer att leva med i framtiden.

Publicerad 2011-03-31 kl 10:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons