POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF krävs på kompensation

Publiken på Swedbank stadion fick bara se elva minuters spel i lördags.
Nu kräver många av åskådarna kompensation.

-Jag förstår dem och vi diskuterar frågan. Men vi kommer inte att betala tillbaka med automatik, säger Malmö FF:s vd Per Nilsson.

Den allsvenska matchen mellan Malmö FF och Djurgården hann bara pågå i elva minuter innan den bröts på grund av inkastade knallskott. Sedan dess har telefonen gått varm hos MFF:s vd Per Nilsson. Många av de som har ringt är besvikna åskådare - som nu kräver kompensation efter säsongens andra avbrutna MFF-match.

-Vissa är arga, andra ganska sakliga. Och jag förstår dem. De har betalt dyra pengar, och vissa har rest många mil för att se matchen. Att två av nio matcher har avbrutits är ett jätteproblem för oss, säger Nilsson.

"En styrelsefråga"

Men att MFF ska kompensera publiken är ingen självklarhet.

-Vi avbröt inte matchen och har därför inget kompensationsansvar. Efter den avbrutna matchen mot Helsingborg fick de som var där chansen att se matchen mot Torshavn gratis, som en goodwill-gest. Hur vi ska göra nu är en styrelsefråga som vi diskuterar.

Per Nilsson bekräftar att några av övervakningskamerorna inte var i funktion under lördagens match.

-Det upptäcktes tre timmar innan matchen. En reparatör ordnade det till viss del, men det stämmer att det inte fungerade 100-procentigt under matchen.

TT: Påverkar det identifieringen av de skyldiga?

-Vi är inte klara med det, man jobbar med bildmaterialet, säger Nilsson.
Möter Rangers på onsdag

För MFF väntar nu närmast Champions league-returen hemma mot Glasgow Rangers på onsdag. En match dit de skotska fansen inte är välkomna, på grund av att de har misskött sig vid tidigare Europaspel.

-Vi har fått direktiv att inte sälja biljetter till Rangerssupportrar, eller släppa in någon som ger intryck av att vara det, säger Per Nilsson.

-Men vi är naturligtvis på helspänn.

Publicerad 2011-07-31 kl 17:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå