MFF krossade Degerfors - inhoppare tvåmålsskytt i 5-0-seger

Malmö FF fortsätter vinna stort i allsvenskan.
I dag krossade man Degerfors med 5-0 på Stora Valla.
- I andra halvlek rullar det bara på, vi kör över dem helt, säger Adi Nalic till Discovery+.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

I Malmö FF fanns lagkapten Anders Christiansen med i startelvan i dagens möte med Degerfors efter att ha gått ut skadad i Champions League-kvalmötet med Riga tidigare i veckan. Dessutom fanns de båda nyförvärven Peter Gwargis och Malik Abubakari båda med på bänken.

Drygt en kvart in i matchen tog MFF ledningen. Antonio Colak tog sig till ett skottläge och fick iväg ett avslut som styrde på en Degerfors-back och snöpligt gick in i mål i en båge till 1-0 för gästerna.

Strax skulle MFF sedan öka ledningen efter en ny oturlig studs för Degerfors, då ett motlägg studsade på Adi Nalic och styrdes i mål i en båge över målvakten till 2-0.

I upptakten av den andra halvleken fick MFF se backen Jonas Knudsen bryta matchen med en skadekänning.

Strax efter att Knudsen gått ut sköt Anders Christiansen 3-0 efter att han drivit fram bollen till straffområdeskanten - och bara minuter senare gjorde den i halvtid inbytte Veljko Birmancevic 4-0.

Men MFF nöjde sig inte där. Ytterligare bara några minuter senare slog Birmancevic till igen och satte sitt andra mål i matchen till 5-0, vilket också blev slutresultatet.

Noterbart är även att båda nyförvärven Peter Gwargis och Malik Abubakari fick hoppa in efter drygt en timmes spel och därmed göra sina debuter i MFF-tröjan.

Detta blev MFF:s andra raka storseger i allsvenskan, då man förra helgen även slog Sirius med 4-0 på hemmaplan. I tabellen är man nu fem poäng före tvåan Djurgården, dock med två matcher mer spelade.

- Vi vinner med 5-0, det är en stabil insats över hela banan. Vi gör 1-0 tidigt, även 2-0. I andra halvlek rullar det bara på, vi kör över dem helt. En bra och stabil insats, säger Adi Nalic, som gjorde ett mål och en assist, till Discovery+ efter matchen.

För Degerfors var detta den andra raka storförlusten i allsvenskan, då man förra helgen förlorade med 1-5 borta mot Hammarby. Degerfors ligger just nu på åttonde plats i allsvenskan, men kan passeras av flera lag innan omgången är färdigspelad.

I nästa omgång möter Malmö FF Mjällby borta på Strandvallen. Dessförinnan ska man dock möta HJK Helsingfors i Champions League-kvalet, en match som spelas i Malmö på onsdag. Degerfors möter Sirius borta i nästa omgång.

Degerfors: Diawara - Granath, Ekroth, Sabetkar - Ayaz, Carlén, Gravius, Kralj - Bertilsson, Edvardsen, Saidi.

Malmö FF: Dahlin - Larsson, Ahmedhodzic, Brorsson, Knudsen - Lewicki, Innocent - Nalic, Christiansen, Rieks - Colak.