Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-läkarens "försvar" - förnekar operation i källare: "Det här är lite roligt faktiskt"

Allsvenskan

Niklas Moisander har genomfört en lyckad operation. Men vart fördes han sen?
En bild på MFF:s sociala medier har väckt spekulationer.
- Det ser ju ut som att vi är i en källare. Måste vara ljusets fel, säger MFF-läkaren Pär Herbertsson skämtsamt till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/Skärmdump

Pär Herbertsson.

På torsdagen meddelade Malmö FF att Niklas Moisander har opererats för den korsbandsskadan han ådrog sig för några veckor sedan.

"En lyckad operation på födelsedagen. Grattis Niklas och vi ser fram emot att få se dig på planen igen!", skrev MFF på Twitter, och publicerade en bild på backen liggandes i sin sjukhussäng.

Allt bra så? Inte riktigt. Bilden som publicerades kom nämligen snabbt att bli en "snackis" på sociala medier. Anledningen är att bakgrunden i rummet där Moisander ligger ser något, ja… Rummet ser inte helt toppmodernt ut, kan man säga.

Sjukhussängen ser snarare ut att vara inrullad i, vad som liknar, en källare.       

ANNONS

- Haha! Jag såg det och började faktiskt också undra. Jag är själv lite nyfiken, säger Mattias Larsson, kommunikationschef i MFF, när Fotbollskanalen når honom.

Spåren leder vidare till Pär Herbertsson, läkare i Malmö FF. Herbertsson har inte bara ansvarat för operationen, han har också tagit bilden. Så, ligger Niklas Moisander i en källare på bilden?

- Det här är lite roligt faktiskt, inleder Herbertsson och blir full i skratt.

- Vi har ett jättefint uppvakningsrum, men ja… Det ser ju ut som att vi är i ett gammalt öststatsland om man kollar på bakgrunden. Det är nog ljuset som gör det. För det är en vit, tapetserad vägg i bakgrunden egentligen. Jag vet inte varför det blev så när jag tog bilden.

Herbertsson går i försvarsställning när undertecknad frågar om hans fotokunskaper.

- Den här uppvakningsavdelningen invigdes i januari och är toppmodern. Det är senaste designen, bra utrustning och allt är tipptopp. Men ja, jag måste nog åka tillbaka och titta på hur det kan ha blivit så. Om det är kameran som gör det, eller om det är ljuset som faller på ett speciellt sätt. För det ser ju ut som att vi är i en källare av betong.

ANNONS

Du kan garantera alla MFF-fans om att Moisander är i säkerhet?
- Haha, det kan jag garantera. Han har dessutom gått hem nu. Han är i säkerhet.

Herbertsson har svårt att släppa bilden.

- Det är en vit vägg där bakom! Jag måste undersöka det i morgon. Jag kanske har en för dålig kamera i min mobil? Jag vet inte…, säger han och tillägger:

- Nejdå, det är en rolig grej. Jag vet att allt är perfekt i lokalerna, därför är det faktiskt rätt roligt att det har blivit en sådan bakgrund.

Har du fått några pikar från kollegorna i MFF?
- Inte än! Jag har haft fullt upp. Från ena födelsedagsfirandet med Niklas direkt vidare till min dotters. Det var först när Mattias ringde och sa: "Du får nog slå Fotbollskanalen en signal, för det ser konstigt ut i bakgrunden". Först då förstod jag att det var något.

Skämt åsido. Operationen är genomförd och nu väntar en lång rehabiliteringsperiod för Niklas Moisander.

ANNONS

- Han mår bra och är jätteglad över att operationen är gjord, nu kan han bara se framåt. När spelarna väl får korsbandsskadan blir de ledsna och besvikna. Sen går de bara och väntar på att få bli opererade. När spelarna kommer förbi den "spärren" och kan börja köra igång med rehab på allvar och sätta upp ett mål blir allt lättare, avslutar Herbertsson.

Publicerad 2022-09-29 kl 21:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto