POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF litar på Palmér: ”Ingår i rollen som assisterande”

Roland Nilsson kommer snart att lämna Malmö FF. Om ingen ny tränare då är på plats går Anders Palmér in som tillfällig huvudtränare.
- Man måste vara förberedd på det, säger sportchefen Per Ågren.

Fotbollskanalen har tidigare kunnat avslöja att Malmö FF och FC Köpenhamn är överens om Roland Nilsson och enligt en källa köps tränaren loss får en summa mellan två och tre miljoner kronor. Samtidigt är MFF i full gång i sin rekryteringsprocess för att hitta en ersättare till Nilsson och huvudnamnet är Stuart Baxter.

Baxter själv har ännu inte gett något besked till MFF om han vill träna laget eller ej, utan sa så sent som igår kväll att det finns flera ”privata” saker som är kvar att lösa innan han kan ge klubben ett svar.

Malmö FF har flera gånger sagt att ”det är nära” att en lösning är på plats, men nu håller Ågren inte längre fast vid det – utan menar att man inte kan sätta någon tidsram.

- När man inte har saker i egna händer och det finns andra parter i det, då är det omöjligt att sätta en tidsram. Jag tror att jag har sagt att det ”är nära” i andra saker också, när det gäller kontraktsförlängningar rätt länge nu. Men även där har vi lärt oss att det inte är värt att säga någon tid, utan det får ta den tid det tar. Och så är läget nu, även på tränarsidan, säger han till fotbollskanalen.se.

Ågren menar dessutom att om man inte har en tränare på plats när ”Rolle” sticker, då kan assisterande tränare Anders Palmér få ansvara över laget en tillfällig tid.

- Det är alltid så i en assisterande roll att man måste vara beredd för det i olika situationer. Det ingår i deras arbetsuppgift att vara beredda att göra det. Sedan om det blir så här, det kan jag inte kommentera.

Har du någon tanke på hur länge man kan ha en sådan övergångsfas?
- Det har jag inga kommentarer till.

Ni har tidigare sagt att ni pratar med andra tränare än Baxter - hur går det med de spåren?
- Du med tanke på allt som har stått och skrivits om, så har jag ingenting att kommentera eller berätta förrän allting är klart. Och då kommer vi att meddela det via en presskonferens eller vår hemsida.

Publicerad 2011-05-14 kl 16:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå