POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF med bäst Tipselit-verksamhet i landet 2016

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF hade i fjol bäst Tipselit-verksamhet i landet.
Under 2016 gick man förbi Brommapojkarna i Sef:s certifiering.
- Det beror framför allt på att vi har en stor åldersgrupp med många framgångsrika spelare just nu, säger Mats Engqvist, akademichef i MFF, till Sef:s hemsida.

I Svensk Elitfotbolls certifiering av Tipselit-verksamheten ingår en rad parametrar. Klubbarna bedöms inom åtta olika områden och värderas i form av poäng.

På onsdagen gick Sef ut med resultatet för 2016 års verksamhet, och den visade att det var Malmö som skrapat ihop flest poäng, 3568, vilket var drygt 200 poäng mer än tidigare ettan Brommapojkarna.

- Förra året hade vi en hel del pojk- och juniorlandslagsspelare. Det beror framför allt på att vi har en stor åldersgrupp med många framgångsrika spelare just nu. 98:or och 99:or. De har varit väldigt framgångsrika, säger klubbens akademichef Mats Engqvist till Sef:s hemsida.

- Det är ingen tävling som vi siktar på att vinna men det är så klart jätteskoj att vi fortsätter att utvecklas. Certifieringen har gett oss struktur. Jag menar, vi hade en bra verksamhet redan innan men strukturen nu är mycket bättre. Det är kul att vi kunnat ta hjälp av certifieringen för att bli bättre.

Tipselit är ett samarbetsprojekt mellan Svenska Fotbollförbundet, Föreningen Svensk Elitfotboll, Elitserieföreningen Damfotboll och Svenska Spel. Tanken är att samarbetet ska hjälpa klubbarna i arbetet med deras talangutveckling.

Utifrån poängen klassificeras sedan klubbarna med stjärnor, ett till fem. Nio klubbar i de tre högsta serierna får fem stjärnor.

FAKTA

Topp nio – femstjärniga akademier:

1. Malmö FF 3568 (poäng)
2. Brommapojkarna 3334
3. Elfsborg 2751
4. Helsingborgs IF 2649
5. IFK Göteborg 2570
6. AIK 2396
7. BK Häcken 2227
8. Halmstad 2145
9. Djurgården 2024

Publicerad 2017-03-08 kl 22:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå