POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF missnöjt med det hårda konstgräset: ”Tappar på inställningen”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. MFF försökte att vara helt motiverat på konstgräset mot Jönköpings Södra, men hade svårt att nå upp i normal standard.
- Det var ett antal externa faktorer som påverkade den här matchen. Så är vi, vi är människor, säger Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen.

Malmö FF vann och höll säsongens första nolla mot Jönköpings Södra (1-0), men prestationen var sämre än i de senaste matcherna. Efteråt pratade Magnus Pehrsson om problemet att spela på Malmö IP:s konstgräs.

- Vi ser väldigt sega ut idag jämfört med för en vecka sedan.

Pehrsson lyfte fram att MFF spelade på gräs förra helgen, mot Rosenborg BK, och därefter tog en lugnare träningsvecka på grund av lördagens match på hårt konstgräs.

- Det blev inte rätt i vår planering. Vi såg inte alls lika skarpa ut i våra rörelser, både defensivt och offensivt, och jag tror vi kan skylla det helt på att vi fick det här med konstgräs-gräs, den här (tränings)veckan, och den här hårda planen.

Det här blev också försäsongens sista konstgräsmatch. Det kan också ha varit en faktor säger Pehrsson, då ”framför allt många viktiga spelare” ser fram emot att spela på gräs resten av månaden.

- Jag tror våra spelare (har) en vilja och ambition att göra det bästa av det här.

- Även om vi pratar om att göra det här så bra som möjligt, och göra en bättre match än senast, så tappar vi någon procent här och där på den här hundraprocentiga inställningen. Jag känner att det var ett antal externa faktorer som påverkade den här matchen. Så är vi, vi är människor.

Pehrsson nämnde fler anledningar till varför laget inte kom upp i standard. Jönköpings Södra använder ett speciellt försvarsspel, med hög markeringsinriktning, samtidigt som MFF bytte runt mycket på planen.

Att så många nya spelarna fick komma in var för Malmö FF:s höga frånvaro. I den här matchen försvann tre spelare. Lasse Nielsen utgick med en lättare stukning, Markus Rosenberg fick problem med en häl efter att ha landat, och Behrang Safari har haft känningar i hälen i veckan.

Det innebar att Malmö FF i slutet av matchen hade hela åtta spelare borta, inkluderat Alexander Jeremejeff (sjuk), Pawel Cibicki (fotskada), Jo Inge Berget (känning i hälen), Erik Andersson (på väg tillbaka efter korsbandsskada), och Rasmus Bengtsson (rehab efter knäproblem).

Pehrsson tror dock att alla utom Andersson och Bengtsson är aktuella för spel mot Molde nästa vecka.

- Det är vad jag tror och hoppas, och första indikation.

Publicerad 2017-03-11 kl 18:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå