POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF möter HIF-fansens Thern-hot

Hotet från delar av Helsingborgspubliken mot Simon Thern både upprör Malmö FF.

- Jag kan inte minnas en liknande förföljelse av en spelare, säger sportchefen Per Ågren.

Han spelade inte ens gårdagens Skånederby - ändå fick Simon Thern utstå nya hot och trakasserier i går mot Helsingborg. En banderoll med texten "Simon Thern skall dö" och en docka i en snara runt halsen och texten "Thern" på HIF:s läktare.

Simon Thern var skadad och spelade inte gårdagens derby mot förra klubben Helsingborg. Men den känsliga övergången i vintras har satt spår hos vissa HIF-supportrar. Redan i samband med övergången fick Thern motta hot och näthat, och då ordnades hemlig adress och telefonnummer åt U21-landslagsmittfältaren.
I vårderbyt på Swedbank sjöng man "Simon Thern ska dö" och i går alltså en banderoll med samma ord och en upphängd docka på läktaren med en t-shirt med texten "Thern" på.

Helsingborg ser allvarligt på händelsen och klubbdirektören Paul Myllenberg säger till Sportbladet att man överväger polisanmälan.

MFF:s sportchef Per Ågren är mer nedstämd än förbannad efter banderollen – men som tur är så är det en stark människa som drabbas, menar sportchefen. Thern bemötte själv det som sjöngs i vårderbyt ett lugnt konstaterande; "någon gång ska vi väl alla dö". Per Ågren är inte orolig nu heller.

Hur mår Simon själv i dag?

- Jag har inte hunnit prata med honom i dag, men den Simon jag känner är en väldigt stark person, trygg i sig själv och väldigt lugn i stormen så att säga. Men likt förbannat är ju det är bortom allt försvar, det är så lågt så jag vet inte vad. Ingen ska behöva vara med om det han varit med om.

Hur hjälper ni honom i detta?

- Egentligen inte alls, han har inte upplevt att det har behövts. Vi pratade förstås om det under detta att han blev klar för oss, därutöver har vi vidtagit de säkerhetsåtgärder som redan är kända. Men inte mer än så och jag tror inte att det kommer behövas. Däremot så måste sådant här bort från svenska fotbollsarenor.

Kan du själv påminna dig om någon liknande förföljelse av en spelare i svensk fotboll?

- Nej, jag kan inte minnas något liknande. I grunden finns det en rivalitet mellan klubbarna och det är sunt och skapar intresse. Men det här... nej, jag blir bara ledsen. Varför det blivit så? Jag vet inte, jag kan bara konstatera att detta gått överstyr.

Publicerad 2012-09-25 kl 17:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå