Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF nobbar dyra nyförvärv - ''Vi har inte en jäkla massa pengar''

Malmö FF tror inte fler dyra nyförvärv är lösningen på krisen. I stället manar klubbens VD till ekonomisk försiktighet för Sveriges rikaste klubb.

- Vi måste i större utsträckning jobba med den spelartrupp vi har. För vi har tillräckligt bra med spelare, säger Malmö FF:s VD Pelle Svensson.

Malmö FF är med det på väg in i en mer försiktig och tålamodskrävande riktning. Låter det som.
MFF:s VD tror inte på fler snara rubrikgivande affärer i stil med Wilton Figueiredo framöver.

- Alltså, vi är fortfarande en ekonomiskt välmående förening men samtidigt så har vi låst fast stora pengar i den spelartrupp vi har och i vårt nya stadion. Så vi går inte omkring med en jäkla massa pengar på fickan.

- Även vi måste vara försiktiga och titta till det vi har.

Men inte desto mindre väntar en rad åtgärder till nästa säsong. Malmös VD redogör för att en plan redan finns för nästa år.
Irritationen över tiondeplatsen är påtaglig och kräver initiativ, anser Pelle Svensson.

- Det blir en kombination av både kraftfulla åtgärder och tålamod, säger han.

Så ni har redan nu en tydlig plan för nästa säsong? - Det kan du säga att vi har. Det har vi naturligtvis. Vi vet redan vad vi ska göra.

Vad handlar det om? - Det vill jag inte kommentera. Men det är klart att föreningen är i en situation som inte är önskvärd

Det var inte länge sedan Pelle Svensson ilsknade till och tyckte att Malmö FF minsann inte är någon lekstuga. Med tolv poäng upp till målsättningen om topp-4 så är situationen oförändrat utsiktslös.

- Sannolikheten för att vi ska lyckas med vår målsättning är ju inte stor. Det förstår väl varje normalt funtad människa vid det här laget.

- Man kan lätt säga att vi inte är där vi hoppats och där vi ska vara. Men vi får ändå inte ge upp den målsättning vi har - den är inte förändrad. Vi kan fortfarande sluta betydligt högre upp.

Publicerad 2009-09-09 kl 15:11
Annons
Annons
Annons