IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Tabellfyran Malmö FF tog emot trean Mjällby AIF i ett otippat toppmöte på Eleda Stadion. I ett skadedrabbat hemmalag startade Sebastian Nanasi och Malik Abubakari för första gången den här säsongen medan gästerna började med anfallaren Mamudo Moro och lagkaptenen David Löfquist på bänken. Vålerenga-lånet Albin Mörfelt gavs sin första start i anfallet.

Hos de himmelsblå var Veljko Birmancevic tillbaka och ersatte den skadade Isaac Kiese Thelin som central anfallare. Efter sex minuter frispelade serben Nanasi, som träffade ribban och sköt sin egen retur över. MFF inledde med en våldsam press mot bortamålet och hade flera bra lägen att ta ledningen.

I minut tolv avlossade Ola Toivonen ett skott som Samuel Brolin inte kunde hålla men Nanasi prickade målvakten på returen. Mjällbys bästa chans kom efter en halvtimmes spel när Magnus Wørts kom högst på en hörna, utan att få fart på nicken som Johan Dahlin plockade ner.

Nollan spräckte MFF istället i den 36:e minuten, när Abubakari nickade Birmancevics högerhörna i mål. Två minuter senare var det Birmancevics tur att näta. Hugo Larsson, som ersatte en skadad Oscar Lewicki tidigt, satte igång ett vackert anfall som via Nanasi hittade Birmancevic som avslutade med vänster yttersida i mål.

Några minuter senare hamnade bollen på en Mjällbyarm i eget straffområdet. Domaren Bojan Pandzic hade pipan i munnen och såg ut peka mot straffpunkten, innan han började vifta avvärjande till mångas förvirring på Eleda Stadion. 2-0 stod sig till halvtid.

- Det var tufft så klart. Det är svårt mot Malmö borta, sa Mjällbys MFF-lån Noah Eile i Discovery+ sändning i paus.

MFF bytte ut målvakten Dahlin inför den andra halvleken och Ismael Diawara fick göra säsongspremiär i målet. Några minuter in på halvleken fick Dennis Hadzikadunic ett jätteläge på en hörna men sköt högt över Brolins ribba. Mjällby hotade sedan med ett Noah Persson-inlägg som Lasse Nielsen fick rensade framför egen mållinje - annars hade Blekingelaget svårt att skapa något i anfallsväg mot ett MFF som gick ner till en fembackslinje.

I den 72:a minuten hittade Nanasi en fri Abubakari i straffområdet, som dock avslutade rakt på Brolin. Sex minuter senare fick Peña ett fint läge att göra sitt första mål i MFF-tröjan men skottet placerade mittfältaren strax utanför stolpen. Vid det här laget såg Mjällby ut som ett slaget lag och Malmö kunde också spela av matchen.

Bland annat slarvade Abubakari bort chansen att göra 3-0, med Brolin bortspelad, när han sköt ett för löst skott som täcktes ut till hörna. Nanasi skulle få ett nytt läge i den 86:e minuten men fick se Brolin stå i vägen igen. MFF fick nöja sig med 2-0, och den sjätte nollan på sju matcher i allsvenskan.

- Det var en bra match. Vi hade full kontroll över matchen och gjorde tidiga mål. Innan vi gjorde mål hade vi även två-tre bra målchanser, där vi var lite slarviga, men efter det hade vi kontroll. Vi behövde byta igen, men de som kom in spelade bra. De kom in med en annan attityd gentemot senaste matchen mot Hammarby. Med lite mer fokus i sista tredjedelen hade vi kunnat göra fler mål, och personligen hade jag velat se ett tredje mål, då vi förtjänade det, säger MFF-tränaren Milos Milojevic till Discovery+.

Samtidigt såg det ut att vara lite irriterat i MFF-lägret efter matchen. Discovery+ visade bilder på när talangen Patriot Sejdiu diskuterade med försvarskuggen Lasse Nielsen, precis som att Milojevic också såg ut att vara irriterad.

MFF-tränaren ger nu en förklaring till bilderna.

- Jag tycker att de unga spelarna som kommer in måste respektera och lyssna lite på de äldre. Lasse (Nielsen) hade kämpat från första till sista minuten och jag är inte nöjd när en ung kille kommer in med lite respektlöshet, då han inte hade förtjänat det. Vi vill ge honom chansen, då han jobbat bra på träningar, men det måste finnas respekt för de äldre spelarna i truppen. Helt klart är jag inte nöjd.

På presskonferensen vill inte Milojevic kommentera ämnet närmare.

- "Barnsjukdom", förklarar tränaren på engelska och fortsätter:

- Han (Patriot Sejdiu) är lite onöjd med Lasse. Om det är någon som är snäll så är det Lasse. Det var lite respektlöst. Jag fick prata med honom efteråt, men det är inga problem.

Sejdiu kommenterar i sin tur tjafset så här:

- Det var ingenting, lite tjafs. Vinnarskallar, de vill vinna matchen. Jag slappade lite i försvarsspelet och de bara sa till mig att jobba hem, säger talangen, som gjorde sin allsvenska debut i kväll.

- Vi (Sejdiu och Nielsen) skakade hand sedan och sa att det är "fine".

Mjällby-tränaren Andreas Brännström är i sin tur besviken över sitt lags prestation.

- Andra halvlek är under skamgränsen. Vi blir utspridda och överkörda. Det är närmare 5-1 än 2-1, säger Brännström under presskonferensen.

Segern tar MFF förbi både AIK och Mjällby upp på en andraplats i tabellen. Mjällby är fyra efter förlusten.

Startelvor

Malmö FF: Dahlin (46') - Beijmo, Nielsen (K), Hadzikadunic, Olsson (utbytt 58') - Peña, Lewicki (24') - Abubakari, Toivonen (58'), Nanasi - Birmancevic (75').

Byten: H. Larsson (24'), Diawara (46'), E. Larsson, Chalus (58'), Sejdiu (75').

Mjällby AIF: Brolin - Eile, Gracia, Haliti (utbytt 46') - Ståhl, Gustavsson (K), Wørts (84'), Rosengren (70'), Persson - Mörfelt (46'), Wiedesheim-Paul (46').

Byten: Kricak, Löfqvist, Nkwankwo (46'), Johansson (70'), Blomqvist (84').

Gula kort: Eile (63'), Löfquist (77').

-
-
Publicerad 2022-05-07 kl 19:21

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.