Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF oförstående till galanobben av Tomasson: "Konstigt"

Allsvenskan 2021-12-07 kl 20:32

TURIN. Jon Dahl Tomasson är inte nominerad till årets tränare på galan Allsvenskans Stora Pris.
Konstigt, menar MFF-lägret.
- Jag har svårt att se vad folk bedömt det på, säger kaptenen Anders Christiansen till Fotbollskanalen.

5:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Anders Christiansen i spelaren ovan.

I fjol ledde han klubben till SM-guld - och i år lyckades Jon Dahl Tomasson se till att Malmö FF försvarade den allsvenska titeln på herrsidan. Men trots det var dansken inte ens en av tre nominerade till priset som årets tränare på galan Allsvenskans Stora Pris, som ligaorganisationen Svensk Elitfotboll höll i under tisdagskvällen.

Rösterna från juryn skulle skickas in någon gång mellan den 15 och 30 november, innan allsvenskans slut, och det juryn skulle värdera var vilken tränare som "haft störst positivt inflytande på sitt lags prestationer" i allsvenskan.

Att Tomasson fått hantera ett Champions League-spel samtidigt som den allsvenska guldstriden är dock något som gör hans prestation större, enligt MFF-backen Niklas Moisander.

ANNONS

Moisander har svårt att förstå att Malmö-tränaren inte ens nominerades.

- Det är lite konstigt. Vi vann ju mästerskapet och vi har spelat i Champions League. Det är väldigt svårt att göra. Vi spelade fyra kvalrundor också. Så det är lite konstigt, säger 36-åringen.

- Men jag tänker inte så mycket på sådant. Vi är väldigt nöjda med vår säsong och vi vet hur viktig han var för oss. Det är det viktigaste.

Jimmy Thelin (Elfsborg), Joakim Persson (Varberg) och Henrik Rydström (Kalmar) fick flest poäng av juryn och det var den sistnämnde som fick ta emot utmärkelsen på galan under tisdagen.

MFF:s kapten Anders Christiansen håller Tomasson som bäst i allsvenskan.

- Det säger väl allt om förväntningarna på oss i allsvenskan, att en guldtränare inte är nominerad. Det är lite svårt att se vad folk har bedömt det på, säger Christiansen.

ANNONS

- Det är ju lite konstigt men så är "gamet" ibland. Jag vet att jag hade valt honom som årets tränare, om jag hade fått välja honom. Men förväntningarna är så höga.

Vänsterbacken Martin Olsson:

- Han borde varit nominerad i alla fall. Det tycker jag definitivt. Vi är bästa laget i Sverige och då borde han vara bland de bästa tränarna också. Det är flera tränare som gjort det bra den här säsongen, men han borde definitivt vara med där uppe.

Hur Tomasson själv ser på saken? Han vill inte rikta någon kritik mot juryn.

- Det finns många bra tränare i allsvenskan. Folk fattar sina beslut. Jag är bara glad över att ha haft en bra säsong, säger tränaren.

Malmös klubbledning har inte gjort någon hemlighet av att Jon Dahl Tomasson är attraktiv på marknaden just nu, efter succén i MFF, och att det därmed finns en risk att han lämnar klubben i vinter. Spelarna ser det som väntat att det börjar spekuleras.

ANNONS

- Jag har inte läst så mycket de senaste dagarna, men det är ganska naturligt i fotboll. När man gör succé så dyker det upp det intresse för spelarna och tränarna. Det är ganska normalt. Men jag har inte tänkt på det. Vi får se vad som händer, säger Moisander.

Martin Olsson:

- Det är väl naturligt. Gör man det så bra som han har gjort det så kommer intresse från annat håll. Sen får vi se vad som händer. Jag är nöjd med honom, vi har en bra relation. Vi kan snacka med varandra och jag har mycket respekt för honom.

På frågan om vad det är som gör Tomasson till en bra tränare säger landslagsspelaren:

- Han kommunicerar bra med oss spelare. Det är viktigt att en tränare kan det. Sen är han väldigt bestämd. Och han sätter upp matchplaner som alla vet hur de ska följa. 

Allsvenskans stora pris

Här är alla vinnare:

Årets målvakt:
Carljohan Eriksson, Mjällby AIF.

Övriga nominerade:
Tom Rönning, IF Elfsborg.
Johan Dahlin, Malmö FF.

Årets back:
Hjalmar Ekdal, Djurgårdens IF.

Övriga nominerade:
Alexander Milosevic, AIK.
Erick Otieno, AIK.

Årets mittfältare: 
Magnus Eriksson, Djurgårdens IF.

Övriga nominerade:
Oliver Berg, Kalmar FF.
Anders Christiansen, Malmö FF.

Årets forward:
Samuel Adegbenro, IFK Norrköping.

Övriga nominerade:
Victor Edvardsen, Degerfors IF.
Antonio Colak, Malmö FF.

Årets unga spelare*:
Veljko Birmancevic, Malmö FF.

Övriga nominerade:
Hampus Finndell, Djurgårdens IF.
Akinkunmi Amoo, Hammarby IF.

*Går till en spelare född 1998 eller senare som samtidigt inte gjort fler än 15 matcher i allsvenskan innan säsongen 2021.

Årets tränare: 
Henrik Rydström, Kalmar FF.

Övriga nominerade:
Jimmy Thelin, IF Elfsborg.
Joakim Persson, Varbergs Bois.

Årets mest värdefulle spelare (MVP): 
Magnus Eriksson, Djurgårdens IF.

Övriga nominerade:
Oliver Berg, Kalmar FF.
Anders Christiansen, Malmö FF.

Fakta

JURYN:

Samtliga 16 huvudtränare och lagkaptener till lagen i allsvenskan, samt:

Irma Helin Zibanejad - Discovery, Jens Fjellström - Discovery, Petra Svensson - Discovery, Alexander Axén - Discovery, Simon Bank - Aftonbladet, Per Bohman - Aftonbladet, Anel Avdic - Expressen, Therese Strömberg - Expressen, Daniel Nannskog - SVT Sport, Olof Lundh - TV4, Martin Petersson - Fotbollskanalen, Richard Henriksson - Radiosporten, Johan Esk - DN, Mathias Lühr - FotbollDirekt, Henrik Skiöld - TT, Anders Bengtsson - Offside, Fredrik Jonsson - Hallandsposten, Oskar Pålsson - Borås Tidning, Lars Hansson - Barometern, Max Wiman - Sydsvenskan, Christer Gustafson - Norrköpings Tidningar, Fredrik Carlsson - Nerikes Allehanda, Daniel Meisels - UNT, Simon Carlsson - Hallands Nyheter, Robert Laul - GP, Markus Wulcan - GT, Johan Dolck Wall - Kvällsposten, Fredrik Sjölund - Östersunds-Posten, Jerry Nilsson - Blekinge Läns Tidning, Oskar Månsson - Fotboll Sthlm, Marcus Birro - Studio Allsvenskan, Linus Sunnervik - SvenskaFans.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto