POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF-optimism efter Hamad-förlängning: "Nytt läge"

Jiloan Hamad förlängde sitt kontrakt - och nu kan det bli fler stjärnförlängningar i MFF. Det nya riskkapitalbolaget ska bädda för en intakt MFF-trupp inför Champions League-kvalet.

- Vi hoppas att det här får effekt på de andra, att de inspireras av Jiloan och ser möjligheten att utvecklas här i MFF, säger sportchefen Per Ågren till FotbollDirekt.se.

Efter att klarat sig helt undan spelarförsäljningar i januari ställde MFF in sig på nästa mål - förlänga med en stjärnkvartett med utgående kontrakt - Jiloan Hamad, Agon Mehmeti, Guillermo Molins och Ricardinho.
Om MFF lyckats väl med att behålla truppen har det gått desto trögare med den andra uppgiften.
Efter det överraskande minusresultatet - 30 miljoner back - har klubben fått se sig om efter investerare för att förverkliga det hela. Men nu har ett riskkapitalbolag sjösatts och optimismen är stor sedan Jiloan Hamad förlängt.

- Riskkapitalbolaget var en förutsättning för det här. Vi hade inte klarat det annars. Men det är något vi vetat om - och det har jobbats med att få till det här bolaget sedan innan nyår.

- Men det är ju förstås också en ingrediens till varför detta har dröjt. Nu är det lite nytt läge.

Nu jobbas det för högtryck med de övriga. Mehmeti och Ricardinho har ställt sig positiva till att fortsätta medan petade Guillermo Molins uttryckt misströstan - stjärnan säger att han inte hört något från klubben sedan i november. Men Per Ågren säger att förhandlingar förs med alla, så även Molins.

- Nu har vi gott hopp om att förlänga med några till av dem. Jag kan inte ge någon tidsram på när det kan vara klart, men det förhandlas med allesamman.

Ni tror inte på förlängning med allihop?

- Vi hoppas ju på det. Men det är bättre att vara lite pessimistisk innan så blir man desto gladare sen om det lyckas.

- Jag tänker inte kommentera vem vi prioriterar, eller vem vi kommit längst med. Men vi har gott hopp om att få med oss alla.

Publicerad 2011-04-09 kl 20:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå