POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF-ordföranden omvald – vill kunna behålla stjärnorna: ”De bästa spelarna flyttar till obskyra ligor och konstiga lag”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Under måndagens årsmöte för Malmö FF blev Håkan Jeppsson omvald till ordförande. Han har nu ett mål: att öka omsättningen med 50-60 miljoner för att enklare behålla spelare.
- Jag blir lika ledsen varje gång våra bästa spelare flyttar till till ibland obskyra ligor och konstiga lag med namn man nästan inte kan uttala.

Under fredagskvällen hade Malmö FF sitt årsmöte. Ordförande Håkan Jeppsson blev omvald till två nya år som ordförande, en position han har haft sedan 2010. 

MFF redovisade bland annat sina siffror för 2017: ett knappt plusresultat, ett eget kapital på 457 miljoner kronor, och de likvida medlen gick ner med drygt 50 miljoner kronor till 188 miljoner främst på grund av nyförvärv. MFF köpte spelare för 58 miljoner kronor och fick försäljningsvinst på 33,5 miljoner. Många siffror, exempelvis intäkter på matchdag, marknad, och souvenirer, ökade, samtidigt som personalkostnaderna sänktes med runt tio miljoner. 

Jeppsson gav ett uttalande om att han vill se MFF öka sin omsättning med ytterligare 50-60 miljoner kronor. Detta för att enklare behålla spelarna. 

- Jag blir lika ledsen varje gång våra bästa spelare flyttar till ibland obskyra ligor och konstiga lag med namn man nästan inte kan uttala. Och oftast beror de på att de får lite bättre betalt än vad de får här hemma i Sverige. Därför måste vi växa.

Jeppsson utvecklade resonemanget:

- Tar man de stora klubbarna som håller en högre klass och klipper våra spelare ligger de ofta på 400-500 miljoner kronor. Flera av dem är bosatta i Champions League, men omsätter 300-350 miljoner inhemskt. Olympiakos är ett exempel.

- Det är väl där man måste röra sig för att man inte behöver släppa AC (Anders Christiansen) till Belgien och sånt, och massa konstiga klubbar i Turkiet som uppenbarligen har mycket mer pengar.

Malmö FF meddelade också att de tar hand om restaurangverksamheten på Stadion från och med 2019.

När det gäller det sportsliga för 2017 hade flera positiva analyser gjorts. Bland annat var de fysiska värdena bättre, med bland annat halvering av antalet skador och skadedagar jämfört med 2016, samt allt bättre prestationer i slutet av matcherna. Dessutom höjdes kvaliteten på analysen på egna laget och motståndarna, via bland annat Jens Fjellström. Det stora negativa sportsligt sett var formsvackan under sommaren, som bland annat gjorde att MFF åkte ur Champions League-kvalet. 

- Men Magnus (Pehrsson) kom, sågs, och segrade, och det är ju alltid starkt. Då är han ändå djurgårdare... 

Jeppsson gav också ett klargörande kring den fastighet som de ärvde från den avlidne Gunnar Djupe. Fastigheten ska säljas, men pengarna ska användas till stipendier som årligen kommer ges ut till MFF-ungdomar under namnet GD Minnesfond.

Publicerad 2018-03-02 kl 20:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto