Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF överklagar Skatteverkets beslut

Malmö FF upptaxeras med 875 000 kronor för turerna kring Marcus Rosenbergs flytt till Ajax. Men klubben överklagar.
- Vi håller inte med om Skatteverkets resonemang, säger vd Pelle Svensson.

När anfallaren såldes till holländska ligan hade han avtalat om en så kallad sign on-bonus på tio procent av köpeskillingen. Pengarna skulle redovisas som en pensionsersättning vilket innebär att skatten kan skjutas på framtiden.

Enligt MFF fanns en muntlig överenskommelse om att göra så, men Skatteverket behöver skriftlig dokumentation på avtalet – innan pengarna flyttas från den ena klubben till den andra.

- Det är den springande punkten i den här frågan. Fanns det någon pensionsavsättning upprättad när pengarna blev disponibla? Vi kan inte se att det gjorde det, säger Rolf Nilsson, projektledare för den grupp inom Skatteverket som granskat elitidrottsklubbarna sedan 2007.

Han hävdar att det skriftliga avtalet skrevs under flera månader efter själva övergången. Då blir MFF skattepliktiga.

- För det första tycker vi inte att vi är part i det här, eftersom Marcus fått pengarna från Ajax. Sedan håller vi inte med om den skattesats som myndigheten utgår ifrån, säger Pelle Svensson.

Liknande problematik finns också kring exempelvis Landskronas försäljning av Jonas Olsson till NEC Nijmegen. Pelle Svensson vill pröva saken i nästa instans.

- Vi lever som tur är i en rättsstat och då kan man ju få det här genomgått på rättslig väg. Vi konstaterar att fotbollsrörelsen har en syn och Skatteverket en annan, säger han.

Publicerad 2009-12-22 kl 13:06
Annons
Annons
Annons