Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF på jakt efter "Mahlangu-kopia"

Efter Jiloan Hamad och Jimmy Durmaz - nu spanar MFF in ännu en Örebro-talang. Denna gång en spelare som jämförs med Helsingborgs mittfältstjärna May Mahlangu.

- Det är en spelare vi följer. Det är en av många spelare vi följer, bekräftar MFF:s sportchef Per Ågren för FotbollDirekt.se.

Malmö FF har hämtat flera spelare från BK Forward med lyckat utfall. I dagens lag har Jiloan Hamad, Jimmy Durmaz och Dejan Garaca förflutet i Örebro-klubben.
Nu kan nästa BK Forward-talang vara på gång till MFF. Enligt uppgifter till FotbollDirekt är 20-årige Mohammed Saied högaktuell för mästarna från 2010. Saied är innermittfältare och har gjort åtta mål under årets säsong i division 1.

- Många som har sett honom jämför honom med Helsingborgs May Mahlangu. Och jag förstår varför, säger Saieds agent Innocent Okeke till FotbollDirekt.se.

- Han är väldigt uthållig, sköter defensiven och tar samtidigt löpningarna in i offensivt straffområde.

Saied har utgående kontrakt med Forward och enligt FotbollDirekts uppgifter följer flera allsvenska klubbar mittfältaren med stort intresse, däribland MFF.
Tränare Rikard Norling uppges vara förtjust i Saied och klubbens scouter har följt mittfältaren i flera matcher under säsongen.
Per Ågren bekräftar intresset.
- Det är en spelare vi följer. Det är en av många spelare vi följer. Sedan hur pass konkret vårt intresse är, det får andra spekulera i. Det återstår att se vilka spelare som kommer in och vilka som lämnar, Vi kommer att ligga efter lite med förändringar i vår spelartrupp i och med att vi får en längre säsong än planerat, säger Ågren.

Mohammed Saied har ett förflutet i engelska West Bromwich, dit han kom redan som 11-åring. Han lämnade klubben 2009 och kom till BK Forward. Saied känner själv till intresset från MFF och medger att det lockar med spel i de himmelsblåa.
- Jag har hört att det finns lite intresse därifrån, Men jag vet inte mycket mer, om det är så konkret eller så, säger Mohammed Saied till FotbollDirekt.se.

- Malmö spelar riktigt bra fotboll, rullar efter marken och har samtidigt ett vägvinnande spel. Även om det inte gått klockrent i år så känns det som att de har ett vinnande lag. Det skulle vara riktigt kul att spela där.

Saied provtränade med Mjällby i vintras, och han känner själv att allsvenskan är rätt steg att ta nu.
- Ja, jag har ju spelat mycket i reservlaget i West Bromwich och det är rätt högt tempo där. Visst är det en skillnad på division 1 och allsvenskan, men jag tror att jag skulle klara det. Jag hoppas komma till allsvenskan nu.

Publicerad 2011-09-26 kl 17:12
Annons
Annons
Annons