POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

MFF saknar "flow" i sitt spel: "Vi kan mycket bättre"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Malmö och Elfsborg i spelaren.

MALMÖ. Det rann iväg till slut efter en bättre andra halvlek, men Malmö FF hade för andra matchen i rad problem att få igång sitt spel.
- Fortsätter vi spela såhär så kommer vi inte plocka de poängen som vi vill plocka, sa Markus Rosenberg efter 4-1 mot IF Elfsborg. 

För andra matchen i rad hade Malmö FF problem med att kontrollera matchen på det sättet som de ville, även om de vann bägge gångerna: 2-1 mot Falkenbergs FF senast, 4-1 mot IF Elfsborg i dag. 

Uwe Rösler sa efter matchen att MFF letar efter ett ”flow” i spelet, även om det löste sig trots att det tog lång tid. 

- Vi kommer att spela bättre. Vi har utmaningar för stunden, vi har inte flytet i spelet som vi kan ha och som vi har haft förut, men det kommer att komma tillbaka. 

- Det var som två matcher i dag. En var före det röda kortet, eller det andra gula kortet, och då var Elfsborg väldigt bra. 

- Sedan var det självklart en annan match när vi var en match mer. 

MFF hade stora problem i första halvlek mot ett bra Elfsborg, men enligt Markus Rosenberg så pratade de knappt om det i halvtid. Istället förstod alla i omklädningsrummet att det inte var bra nog trots 1-0-ledning. 

- Man visste att andra halvlek skulle bli så annorlunda. Vi släppte nästan den, för vi insåg alla att det inte var tillräckligt. Vad skulle vi göra annorlunda? Höja tempot och komma runt på kanterna där de inte kan täcka till slut. De gjorde vi i andra, sa Rosenberg. 

- Överlag en väldigt dålig (första) halvlek. Sedan utnyttjar vi en man mer betydligt bättre i andra så då blir det bättre. Sedan är det kanske inte tillräckligt bra ändå, men 4-1... Det blir ganska bra till slut. 

- Fortsätter vi spela såhär så kommer vi inte plocka de poängen som vi vill plocka. Det är viktigt att ta upp det, diskutera vad vi själva tycker och tänker. Sedan ska man inte säga att allt är totalt värdelöst, men vi kan mycket bättre. 

I halvtid visade ledarstaben upp tre sekvenser för laget. Det blev inga stora förändringar, men en av sakerna som de ändrade på enligt Rösler var att få de centrala mittfältarna mer utspridda. Arnor Traustason och Erdal Rakip kom för nära varandra i första halvlek, men när det skapades distans mellan de två så hittade MFF in med fler bollar mellan Elfsborgs backlinje och mittfält. 

- Från ett taktiskt perspektiv var det nog receptet med en man mer, sa Rösler. 

Rakip gick in från start när Fouad Bachirou saknades. Det innebar att Anders Christiansen gick från en roll där han tidigare arbetet i bägge riktningarna på centralt mittfält, till att ligga mer som en ”nummer sex” längre ner i planen.

- Det gick okej. Jag var mycket på bollen. Det kommer man oftare i den rollen än den andra rollen. Sedan är det klart, när de får rött kort och spelar tio mot elva... Kan man inte dominera en hemmamatch när man är elva mot tio, då kan man aldrig dominera en match, sa Christiansen. 

Enligt Christiansen så har de också lagt tid på träningsplanen på att positionera sig bättre med laget när de ska spela upp bollen. 

- Att vinna på sin mindre bra dag, som mot Falkenberg, är en styrka, men det är klart, spelar du som mot Falkenberg i 30 matcher tror jag inte du blir mästare. Man ska hitta en bättre nivå. Det är det vi försöker träna på.

Publicerad 2019-05-13 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå