Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
41v

MFF släpper spelare till U19-EM – men kan ändra sig: ”Vi har en dialog med förbundet”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. MFF har ännu inte bestämt om Dennis Hadzikadunic och Mattias Svanberg får följa med till sommarens U19-EM.
- Hamnar vi i en situation där vi behöver spelarna här hemma så kommer vi hålla dem hemma, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Det kan bli svårt för P19-landslaget att få ihop en stark trupp till sommarens U19-EM. Igår meddelade Hammarby att de inte släpper deras tre spelare som blivit uttagna till förlägret på Bosön. Därmed återstår 22 uttagna spelare, varav fyra tillhör Malmö FF.

Malmö FF har heller inte tagit ett definitivt beslut, utan allt hänger på övriga spelare i föreningen.

- Vi har en dialog med förbundet. Än så länge är våra uttagningsbara, men det är klart att hamnar vi i en situation där vi behöver spelarna här hemma så kommer vi hålla dem hemma, säger tränaren Magnus Pehrsson.

De uttagna spelarna är Dennis Hadzikadunic, Anton Kralj, Samuel Adrian, och Mattias Svanberg. Det är framför allt Hadzikadunic och Svanberg som MFF inte kan ge definitivt besked om. Malmö FF har lov att säga nej, då U19-EM inte är ett officiellt FIFA-datum.

- Vi vill sätta spelaren i centrum.

- Om det är en liknande situation som vi har just nu, med Dennis och Mattias främst, där vi är skadefria och de inte är i en startelva, då är det klart vi tror att det bäst för dem att vara med i det.

- Men kommer vi i en annan situation där de spelar eller vi får problem kommer vi hålla dem hemma.

Både Svanberg och Hadzikadunic har fått några korta inhopp i allsvenskan det här året. U19-EM spelas i juli, samtidigt som Malmö FF kvalar till Champions League.  

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-01 kl 15:16

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER