MFF släppte in sen kvittering - igen: "Besvikna - vi har ambitioner"

MALMÖ. Malmö FF tappade två poäng i jakten på IFK Norrköping, sedan gästerna kvitterat MFF:s ledning i den 88:e minuten.
- Vi får ett mål och kontrollerar matchen tycker jag, säger Jon Dahl Tomasson på presskonferensen.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Sören Rieks mål i den 36:e minuten såg ut att räcka till seger mot tabellettan IFK Norrköping på Eleda Stadion. Men MFF:s kalldusch kom två minuter före full tid när IFK:s inhoppare Pontus Almqvist ordnade en poäng för gästerna.

- Det var en bra första halvlek där vi kom fram bra på kanterna. Försvaret var riktigt bra, vi får ett mål och kontrollerar matchen tycker jag. I andra halvlek tycker jag att vi blir lite för passiva, speciellt efter de första 20 minuterna, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson och fortsätter:

- Norrköping blir farligt först i slutskedet av matchen. Våra omställningssitautioner var ganska stora men dessvärre utnyttjar vi inte dem till att göra 2-0, vilket hade varit förtjänt. Vi är besvikna, det ska man vara när motståndaren reducerat kort innan full tid.

Det är andra gången som MFF tappar en seger sent i allsvenskan. I omgång två släppte de in en 1-1-kvittering mot BK Häcken i minut 93. Sena tappade poäng är en anledning till att det är sju poäng upp till förstaplatsen.

- Det är bra att stå och försvara sig, sedan ska man vara aggressiv när bollen kommer i närheten av egen zon. Vi blev lite för passiva och kunde inte riktigt hålla fast i bollen, säger Dahl Tomasson.

Hur mycket tänker du på poängen, det är fortfarande sju upp till Norrköping?
- Vi är allihopa besvikna, det ska vi vara när vi är nära segern precis som mot Häcken. Det vore härligt om vi kunde tagit oss den sista biten över vägen med tre poäng. Vi ska vara besvikna eftersom vi har ambitioner. Men jag har sett en bra match av killarna.

Tränaren gjorde bara två byten igår trots förlängningsmatchen mot Mjällby fyra dagar tidigare, varav det ena var på Ola Toivonen som inte har 90 minuter i sig säger Dahl Tomasson. Mittfältaren Arnor Traustason var inte med i truppen mot Norrköping precis som andramålvakten Dusan Melicharek.

- Han var dessvärre inte helt redo för matchen. Samma med Dusan, säger Dahl Tomasson.

Publicerad 2020-07-14 kl 07:00