Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

MFF slipper inte skatter

12å

Malmö FF och sportchefen Hans Borg får punga ut med skatter och arbetsgivaravgifter på tillsammans fem miljoner kronor. Regeringsrätten nekar prövningstillstånd och därmed är tvisten från 2003 slutgiltigt avgjord.

Genom Regeringsrättens beslut fastställs Skatteverkets ursprungliga krav på 3,6 miljoner kronor i inkomstskatt från Borg och 1,4 miljoner kronor i arbetsgivaravgifter och straffskatt från Malmö FF.

Skatteverkets krav upphävdes 2005 i en dom i länsrätten i Skåne, men Skatteverket överklagade och fick rätt i en dom 2007 i kammarrätten i Göteborg. Det är den domen som nu fastställs genom beslutet i Regeringsrätten.

ANNONS

Under sina första år som sportchef var Hans Borg inte formellt anställd i klubben, utan anlitades som konsult. Konsultarvodet betalades från MFF till Borgs bolag.
Men arrangemanget underkändes av Skatteverket, som enbart såg det som ett sätt att slippa skatt. Enligt Skatteverket var MFF:s utbetalningar lön. Borg krävdes därmed på inkomstskatt och klubben på arbetsgivaravgifter och straffskatt.

Från början var den här historien en utlöpare till en skattesmäll kopplad till Malmö FF:s servicebolag. Klubben plockade ut royalties ur bolaget utan att skatta och tvingades därför i efterhand att betala 5,7 miljoner kronor i skatt.

Publicerad 2008-05-30 kl 16:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto