MFF slog ÖSK i andra träningsmatchen - fyra olika målskyttar i Malmö

MALMÖ. Malmö FF och Örebro SK mönstrade unga lag när de möttes i dagens andra träningsmatch.
Slutsiffrorna skrevs till 4-1 efter att fyra olika spelare gjort mål för hemmalaget.
- Det var tråkigt att få det sista målet mot oss, så att nollan inte hölls, säger MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson till Fotbollskanalen.

Dagens andra träningsmatch mellan MFF och ÖSK var mer reservbetonad. Gästernas Taha Abdi Ali sköt nästan omgående ett skott som MFF:s Mathias Nilsson räddade. I den 14:e minuter hade Adi Nalic en fin aktion men sköt bollen över. I anfallet efteråt borde Nalic fått bollen av Sebastian Nanasi, som dröjde med passningen och till slut fångade ÖSK-målvakten Gustav Leijon upp bollen.

MFF:s ledningsmål kom i den 19:e minuten när Nanasi sköt ett skott som Leijon räddade, och på returen petade Søren Rieks in bollen. Tre minuter senare utökade Nalic ledningen till 2-0 med ett skott innanför straffområdet. En minut senare ryckte sig Mubaarak Nuh loss på kanten och avslutade strax utanför med vänsterfoten. Två minuter innan halvtidsvilan hade även Emil Lindman ett försök med vänsterfoten som gick via en ÖSK-spelare till hörna.

Nästan direkt efter pausvilan löpte Nanasi till sig ett läge men hamnade ur vinkel och skottet styrdes av Leijon till hörna. I den 53:e minuten gjorde Leijon en ny räddning på ett Nanasi-avslut; han klarade även Nalics läge inifrån straffområdet två minuter senare. Med timmen spelade stack ÖSK upp och kombinerade sig fram på högerkanten. Anfallet slutade med att Erik Björndahl tvingade Nilsson till en jätteräddning.

I minut 72 kom 3-0. Efter oreda i ÖSK-försvaret hittade Nalic fram till Pavle Vagic, vars avslut långsamt rullade förbi röran av spelare förbi Leijon. Tio minuter innan slutet gjorde Nuh 4-0 på pass från Nanasi. ÖSK tröstmålade i den 90:e minuten genom Viggo Svedin.

- Det var tråkigt att få det sista målet mot oss, så att nollan inte hölls. Men det fanns en bra rörlighet och många bra saker, ett par fina mål. Jag tycker att vi slappnade av lite under de sista 20 minuterna. Det var fint att se Søren (Rieks) få fler minuter i benen idag. Det är vi glada för, han var trött. Förra helgen spelade han en halvtimme efter att ha varit skadad i nästan en månad. Det var kul att se de unga killarna, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson till Fotbollskanalen.

MFF: Nilsson- Beijmo, Nielsen (K), Eile, Lindman- Björkqvist (86'), Vagic- Nanasi, Rieks (63'), Nuh- Nalic

Byten: Gall (63'), Bolin (86')

ÖSK: Leijon- Björnqvist, Björndahl, Segerlind, Bergmark, Gerzic, Abdi Ali, Johnsson, Mehmeti, Milleskog, Kanto

Publicerad 2021-03-21 kl 17:25