Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-spelare begärd häktad misstänkt för våldtäkt av barn

Foto: Bildbyrån

En Malmö FF-spelare har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn och försök till våldtäkt.
Spelaren är nu avstängd av MFF "tills vidare".
- Anklagelserna är mycket allvarliga, säger vd:n Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

I torsdags togs MFF-spelaren in till förhör och anhölls sedan, enligt Kvällsposten. Åklagarmyndigheten skriver i ett pressmeddelande att kammaråklagare Rikard Darell har fattat beslut om att begära mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn vid två tillfällen, samt för försök till våldtäkt vid ytterligare ett tillfälle.

Malmö FF har nu gått ut på sin hemsida och bekräftat att en av deras spelare begärts häktad.

"Malmö FF ser mycket allvarligt på de anklagelser som framförs och spelaren är avstängd tills vidare", skriver klubben.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas under söndagen.

De brottsmisstankar som mannen nu begärs häktad för gäller brott mot en och samma person, som vid de första gärningstillfällena var närmare 15 år gammal. Brotten mannen misstänks för har begåtts under perioden januari-juli i år. Utredningen visar också att brottsoffret och den misstänkte gärningsmannen känner varandra sedan tidigare, säger kammaråklagare Rikard Darell.

Enligt handlingar i tingsrätten som Kvällsposten hänvisar till har utredningen mot spelaren pågått sedan i slutet av juli.

- Vi fick inte veta någonting förrän spelaren blev gripen av polisen. Men då visste vi inte varför han blev gripen. Därav att han har varit frånvarande av personliga skäl, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

Hur kommer ni hantera det här nu?
- Vi stänger av spelaren. Anklagelserna är mycket allvarliga, samtidigt är spelaren i sig inte dömd.

- Vi har inte mer information än vad ni har. Det som kommer hända härnäst är att det är en häktningsförhandling i morgon. Beroende på vad som framkommer där kan det vara så att vi har mer information då.

Åklagarmyndigheten skriver följande om våltäkt mot barn:

"Den som har samlag med en person under 15 år eller genomför en handling som kan likställas med samlag gör sig skyldig till våldtäkt mot barn, oavsett om våld förekommit eller ej. Anses brottet mindre allvarligt, med hänsyn till omständigheterna, rubriceras det som sexuellt utnyttjande av barn, vilket har en lägre straffskala. Andra sexuella handlingar än samlag (eller motsvarande) kan rubriceras som sexuellt övergrepp mot barn".

Publicerad 2017-09-30 kl 19:37
Annons
Annons
Annons