POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF-spelare häktas för ytterligare en våldtäkt mot barn

Foto: Bildbyrån.

Den MFF-spelare som sedan tidigare sitter häktad för sexualbrott häktas för ytterligare en våldtäkt mot barn.
Det beslutet fattades under måndagen, rapporterar Kvällsposten.
- Detta är samma gärning som var uppe och prövades i en häktningsförhandling i höstas, säger åklagaren Rikard Darell till Fotbollskanalen.

Målet mot den spelare i Malmö FF som sedan tidigare sitter häktad misstänkt för våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av barn växer ytterligare.

Under måndagens häktningsförhandlingar beslutades nämligen av tingsrätten att mannen ska häktas misstänkt för att ha begått ytterligare en våldtäkt mot barn. Det rapporterar Kvällsposten.

- Detta är samma gärning som var uppe och prövades i en häktningsförhandling i höstas. Så det är inte någon ny målsägande eller några nya misstankar. Jag ville få honom häktad för detta nu, dels för att det visar sig att målsäganden varit yngre än vad vi tidigare trodde att det här ska ha skett och då menar jag att det i nuläget är att bedöma som våldtäkt mot barn, säger åklagaren Rikard Darell till Fotbollskanalen.

- Dessutom har situationen förändrats. I dag finns en flytkfara som inte förelåg i höstas när han fortfarande spelade aktivt i Malmö FF. Men nu har han inte samma incitament att stanna kvar eftersom han varit avstängd länge och så vidare.

Vad gäller måndagens häktningsbeslut rör det en händelse som ska ha inträffat under perioden 1-7 september 2016. Kvällsposten skriver också att beslut om eventuellt åtal ska väckas senast den 19 mars.

Rikard Darell vill inte gå in för mycket på bevisningen:

- Det tingsrätten har bedömt och ska bedöma är om det föreligger sannolika skäl och sedan ska jag få upp bevisningen till den grad att det finns skäl för åtal. Når jag inte upp till det ska jag lägga ner förundersökningen. Och jag vill inte gå ut och bolla med var någonstans på den stegen jag ligger.

Spelarens advokat, Jan-Anders Hybelius, har tidigare sagt till Fotbollskanalen att han räknar med åtal.

- Ja, det tror jag nog det kommer att göras. Det verkar så eftersom åklagaren vill hålla kvar honom i häktet. Det är inget man vet säkert, men det måste man nog utgå från, sa Hybelius i slutet av februari.

Hybelius säger till Kvällsposten att man inte bestämt sig för om man ska överklagade häktningsbeslutet eller inte.

Aftonbladet rapporterar att spelaren under häktningsförhandlingen nekade till brott. Tidningen skriver också att spelaren omhäktades för de brott han sedan tidigare sitter frihetsberövad för.

I förra veckan höll Malmö FF sitt årsmöte där ordföranden Håkan Jeppsson förklarade att situationen är allvarlig och att klubben riskerar att drabbas hårt ekonomiskt.

- Om det går illa så går det illa, då kan det bli ganska stor ekonomisk smäll för föreningen. Just nu är spelaren utan ersättning eftersom spelaren inte kan arbeta för föreningen, sa Jeppson då.

Publicerad 2018-03-05 kl 11:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto