POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF-spelaren fortsatt häktad - men delar av utredningen läggs ner: "Vi är väldigt upprörda"

Foto: Bildbyrån

Den brottsmisstänkte Malmö FF-spelaren sitter fortfarande häktad misstänkt för våldtäkt mot barn mot en målsägande.
Men när det gäller de tidigare misstänkta brotten mot ärendets andra målsägande har åklagaren fattat beslut om att inte väcka åtal.
- Min klient och hennes vårdnadshavare är väldigt upprörda över det här, säger målsägandebiträdet Behrang Eslami till Fotbollskanalen.

Den senaste tiden har en Malmö FF-spelare suttit häktad misstänkt för våldtäkt mot barn. Ärendet har haft två målsägande, som spelaren alltså misstänkts ha utsatt för brott.

MFF-spelaren har misstänkts för fem fall av våldtäkt mot barn, vilket sedan ändrats till tre fall av våldtäkt mot barn, när det gäller den ena målsäganden. Men nu har åklagare Rikard Darell beslutat sig för att inte väcka åtal i den delen av ärendet.

- Beträffande en del av det han var misstänkt för har jag hävt häktningen och lagt ner förundersökningen. Det är han inte längre misstänkt för, där är förundersökningen nedlagd nu, bekräftar Darell för Fotbollskanalen.

- Det var misstanke om fem fall av våldtäkt mot barn. Där har förundersökningen lagts ner i alla de delarna. Det går inte att bevisa något, helt enkelt.

Åklagaren motiverar sitt beslut på följande sätt:

- Vi har vidtagit alla utredningsåtgärder, och kan inte se att det finns några ytterligare utredningsåtgärder att nå framgång i. Vi har hört en hel del personer och kontrollerat olika telefoner för att försöka hitta stödbevisning, men vi har inte kommit fram till tillräckligt mycket stödbevisning för att det ska räcka för åtal.

Darell poängterar dock:

- Han är alltjämt häktad för de brottsmisstankarna som ska ha ägt rum i Malmö mot den andra målsäganden.

När det gäller den andra målsäganden har brottsrubriceringen tidigare bara varit sexuellt utnyttjande av barn, men den 5 mars häktades MFF-spelaren även för ett fall av våldtäkt mot barn mot den målsäganden. Åtal i den delen ska egentligen väckas senast måndag.

- Men det kommer jag inte hinna med. Jag kommer att be om förlängning med ytterligare två veckor på måndag, säger Rikard Darell.

Målsägandebiträde i den delen av ärendet som nu läggs ner är Behrang Eslami. Han är upprörd över fredagens besked.

- I delen där jag är målsägandebiträde har åklagaren beslutat att inte väcka åtal. Det beskedet kom i dag. Jag har muntligen fått information om det från utredande polis. Min klient och hennes vårdnadshavare är väldigt upprörda över det här, säger Eslami till Fotbollskanalen.

- Min klient upplever att polisen och åklagaren inte har tagit henne eller den brottslighet som hon utsatts för på allvar. Inte heller att man tagit tillräcklig hänsyn till den kränkning och det lidande som hon utsatts för och fått genomlida under förundersökningen. Skuldfrågan är något som domstolen borde ha fått pröva, menar jag. Det handlar om så pass allvarlig brottslighet och det bör finnas förutsättningar för att väcka åtal. Speciellt mot bakgrund av hennes uppgifter om den brottslighet som hon blivit utsatt för.

Eslami meddelar att man kommer att försöka ta ärendet vidare. 

- Jag vill att åklagaren omprövar sitt beslut. Det vill så klart min klient och vårdnadshavarna också. Vi kommer ge in begäran om överprövning av nedläggningsbeslutet.

Var du säker på att det skulle väckas åtal?
- Det kan man förstås aldrig vara, men mot bakgrund av den information som delgivits oss under förundersökningen har vi fått uppfattningen om att bevisläget varit gott och att det har funnits stödbevisning. Därför ifrågasätter jag beslutet om att inte väcka åtal.

Hur mår din klient efter det här?
- Hon är väldigt uppgiven och känner att hon inte har blivit tagen på allvar, att man misstror hennes uppgifter, säger målsägandebiträdet.

Tidigare har MFF-spelarens försvarsadvokat Jan-Anders Hybelius uppgett för Fotbollskanalen att spelaren hävdar att han kände flickan, men att de inte har haft sexuellt umgänge.

Publicerad 2018-03-16 kl 17:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto