Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
39v

MFF-spelaren misstänks för ytterligare brott

Foto: Bildbyrån

MALMÖ/STOCKHOLM. Den sexualbrottsmisstänkte spelaren i Malmö FF misstänkts för fler brott.
Det rapporterar Sydsvenskan.
Spelaren misstänkts för kontakt med en flicka under 15 år, i sexuellt syfte, skriver tidningen.
- Helt nytt, inget som vi har känt till, säger vd:n Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

Den spelare i Malmö FF som sedan tidigare är misstänkt för två fall av sexuellt utnyttjande av barn, misstänks nu för ytterligare brott. Det skriver Sydsvenskan under måndagen.

Tidningen skriver att spelaren i fråga misstänks för att ha tagit kontakt med en flicka under 15 år, i sexuellt syfte, och att det ska ha hänt under perioden 1 mars 2016 till 10 juli 2017. Flickan har nu fått ett målsägarbiträde, skriver tidningen.

- Jag har inte mer information än det som har stått i media. Det jag gör nu är att försöka söka information ifrån källan för att se vad det är som har hänt och om man kan få det bekräftat. Egentligen har jag inga kommentarer innan jag har den informationen, säger vd:n Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

Det här var ny information för er också?
- Ja. Helt nytt, inget som vi har känt till.

Tidningen har varit i kontakt med ansvarig utredare på polisen, som inte vill uttala sig om hur de nya brottsmisstankarna tillkommit.

Malmö FF valde att stänga av spelaren i samband med att begärdes häktad. Därefter har han släppts på fri fot och klubben upphävde avstängningen den 11 januari i år.

”De indikationer Malmö FF initialt erhöll var att förundersökningen skulle slutföras och den rättsliga prövningen äga rum före jul. Den information vi nu har fått är att det inte är nära förestående utan kan komma att dröja ganska lång tid. I ett rättssamhälle ska människor ses som oskyldiga till dess att de dömts. Enligt svensk praxis ska en anställd inte på obestämd tid stängas av från sitt arbete enbart på grundval av misstanke. Därför hävs spelarens avstängning i avvaktan på den rättsliga processen”, skrev klubben på sin hemsida då.

Niclas Carlnén vill inte säga om de nya omständigheterna kan påverka beslutet att häva avstängningen.

- Jag måste först se till att jag har fakta innan jag kan kommentera ytterligare.

Publicerad 2018-01-15 kl 17:11
Annons
Annons
Annons