Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-spelarna ger några av guldanledningarna: ”Tagit segrarna som mästare tar”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från guldmatchen i spelaren ovan.

NORRKÖPING. I årets Malmö FF har kulturen av vinnarmentalitet och hårt jobb blivit ännu starkare, enligt Anton Tinnerholm och Markus Rosenberg.

Få skador, bra scouting, kontinuitet, ett tydligt spelsätt, en stark ungdomsverksamhet. Anledningarna bakom Malmö FF:s SM-guld är många, men två av lagets stjärnspelare lyfter också fram saker i spelargruppens mentalitet. 

- Vi har tagit segrarna som mästare tar. Vi tar Sundsvall borta som kanske inte är riktigt 100. Vi tar Djurgården borta när vi kanske inte riktigt är där. Sedan på våren har vi Elfsborg borta när vi avgör i slutet, vi har Östersund med nio man på planen, säger Anton Tinnerholm. 

- Sådana segrar är väldigt betydelsefulla och inte alla lag tar dem. Sedan har vi spelat rätt bra och många gånger har det varit rättvist, men man spelar inte alla gånger på topp och vi har tagit tre poäng ändå. När man är på topp och vinner med fem mål så är det inte svårt att vara fotbollsspelare, men när man spelar sämre är då man ska ta tre poäng också. 

- Vi har det sista lilla och en vinnarkultur i föreningen. Det har det alltid varit, men på slutet har det blivit extra starkt tycker jag. 

Det har varit enkelt att dela in nästan samtliga Malmös poängtapp i tre olika fack: matcher där de har haft ledningen men tappat in sena mål på fasta situationer (Norrköping, Sirius, IFK Göteborg), matcher där de har kraftigt underpresterat när de var långt före resten i tabellen (AFC, Örebro), och matcher där de vilade både Markus Rosenberg och Anders Christiansen (Hammarby, Kalmar). 

Förutom det har MFF vunnit nästan varje match när konkurrenterna har tappat poäng. 

- Serien är rätt jämn. Alla lag tar poäng av varandra. Det har varit jäkligt starkt av oss att ta de här segrarna. 

Förutom vinnarkulturen kommer lagkaptenen Markus Rosenberg in på att MFF har blivit ännu mer av ett hårt jobbande lag, utan att tappa den malmöitiska kaxigheten. 

- Vi är ödmjuka. Vi tror otroligt mycket på oss själva, men vi jobbar också otroligt hårt.

- Kollar man på löpkapaciteten och presspelet så är vårt presspel hundra gånger bättre än deras, även om vi inte får igång det alla gånger så löper vi otroligt mycket. Vi har en ödmjukhet. Det är lätt att bara kolla på våra fina mål och vår fina offensiv, och just hur vi kommer ut och kombinerar, men det ligger mycket jobb bakom. 

Efter ett par dåliga insatser i augusti och september så var det enligt Rosenberg ingen chans att MFF skulle falla igenom igen. Det gjorde att han åter fick lyfta pokalen, nu med två stjärnor på bröstet efter SM-guld nummer 20. 

- Det är svårt att sätta ord på det. Man slipper snacket om vem som är bäst och överklagan från andra klubbar och sånt här. Det är bara att peka på bröstet. 

- När du går in för matchen så tänker du inte alls på SM-guldet, utan du tänker på att vinna matchen. När du vinner SM-guld så blir det för mycket. Du har tusen män som klänger på en och tar av dig kläderna. Man kan inte riktigt beskriva det. 

Publicerad 2017-10-17 kl 08:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons