Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-spelarna om Olsen och Johansson: ”Onödiga uttalanden"

Foto: Scanpix

DUBAI. Ex-MFF:arna Erik Johansson och Robin Olsen har bägge flyttat till FC Köpenhamn.
Och rört upp känslor.
- Först och främst är det onödiga uttalanden, säger Markus Rosenberg till Fotbollskanalen.

Erik Johansson lämnade precis som Robin Olsen Malmö FF förra sommaren, men efter en höst med bristande speltid för de två landslagsmännen i Gent respektive PAOK så skrev de i januari på för FC Köpenhamn. En klubb som Malmö FF:s fans och många i MFF har ett inflammerat förhållande till.

Bakgrunden är Parken-skandalen 2005 då dansk polis och FCK-vakter oprovocerat använde övervåld mot MFF-fans.

Det redan inflammerade läget blev inte bättre när Robin Olsen och Erik Johansson uttalade sig om sina nya klubb:

- FC Köpenhamn är min favoritklubb och nu när jag kommer hit får jag möjligheten att vinna titlar och en större chans att spela EM, sa Robin Olsen.

- FC Köpenhamn är Skandinaviens största klubb och vill gärna hjälpa klubben att vinna titlar och komma tillbaka ut på den europeiska scenen, sa Erik Johansson när han presenterades och hade ytterligare uttalande några dagar senare apropå MFF och skiftet till Danmark:

- Jag har inte tränat med FC Köpenhamn ännu, så jag känner inte alla spelare än, men jag tror att den samlade kvaliteten är högre i Köpenhamn.

Markus Rosenberg var förvånad över sina tidigare lagkamraters uttalanden:

- Först och främst är det onödiga uttalanden. Erik (Johansson) visste inte riktigt om han sagt det som skrivs enligt vad jag hört. Robin (Olsen) har jag inte pratat med men han är född i Malmö och har haft tät kontakt med våra fans när han var här så det var ett märkligt uttalande. Ganska onödigt, det behövs inte sägas. 

- Efter det som hände 2005 så känns det lika bra att inte säga något. FCK-fansen hade nog inte krävt att han skulle säga det heller. Egentligen bara onödigt.

Däremot har Markus Rosenberg inga synpunkter på att spelarna skiftar till FC Köpenhamn:

- Jag förstår både Robin och Erik som behöver spela med tanke på EM, helt klart. Sedan är det samma sak med Magnus Eriksson när han vände hem, men det är skattereglerna som gör det. Det är ett stort problem för Sverige kontra Danmark eftersom skillnaden blir enorm. Man förstår verkligen spelarna även om jag gärna hade sett att de kom hem när de inte lyckats, men danska klubbar tar dem lättare och det är en hög nivå. 

Även Guillermo Molins reagerade när han läste vad Olsen och Johansson sa om FCK:

- Om jag blev förvånad? Alla vet att det varit infekterat mellan klubbarna och fansen, men samtidigt måste de se om sina hus. De måste spela fotboll och det är en EM-plats på spel och om FCK kan ge dem chansen så får de gå dit, säger han.

- Men de behöver inte säga vad de sade. Vet inte om det är efterhandskonstruktion? Att FCK är bäst i Norden? Kanske de tycker, men vi tycker att MFF är det. 

Att mötet med FCK är extra laddat håller Molins med om men menar att just match på neutral plan funkar:

- Självklart, självklart, det hade varit annat om det spelats på Swedbank eller Parken, nu blir det i Dubai som är långt bort. En match med karaktär av försäsong.  En jättebra match mot ett bra motstånd. Tror det blir bra match som är bra för oss och dem. Personligen är det också kul att möta två gamla lagkamrater.

Publicerad 2016-02-04 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons