POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

MFF-sportchefen om Strandberg-utlåningen och MFF:s mittbacksletande: ”Vi har diskuterat det”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Fem värvningar, fem spelare som lämnade när kontrakten gick ut, en försäljning, och åtta utlåningar. Så summeras Malmö FF:s transferfönster, även om det hade kunnat bli något mer nyförvärv.
- Det är klart vi har funderat på det, såklart, sa Daniel Andersson om en möjlig mittbacksvärvning. 

Det har ryktats om det vid flera tillfällen i vinter, men när transferfönstret stängde så hade det inte kommit in någon mer mittback än Anel Ahmedhodzic till Malmö FF. Med Lasse Nielsen skadad och Franz Brorsson på väg tillbaka efter en infektion så är det för stunden kort om mittbackar. 

- Det är klart att vi har funderat på det, såklart, men både Lasse och Franz är tillbaka och vi har bra spelare som kan spela där nu. Men det är klart vi har diskuterat det, sa Daniel Andersson om mittbacksfrågan efter fredagens träning. 

En av mittbackarna som Malmö FF kollade på var Fidan Aliti, som senare gick till Kalmar FF, men enligt Fotbollskanalens källor så ville MFF till slut ha något mer aggressivt. Kvällsposten har under vintern skrivit att MFF kollat på spelare som har liknande erfarenhet och ålder som Lasse Nielsen. 

Andersson säger i övrigt att han är mycket nöjd med hur fönstret har sett ut då de har fått behålla spelarna som de ville behålla, och till detta lagt till Jo Inge Berget, Erdal Rakip, Ahmedhodzic, Dusan Melicharek, och Adi Nalic (som lånats ut). De som lämnade när kontrakten gick ut var Fredrik Andersson, Walter Viitala, Anton Kralj, Sixten Mohlin, och Teddy Bergqvist, och sedan såldes Egzon Binaku till IFK Norrköping. 

Det sista som hände var att Carlos Strandberg blev utlånad till Örebro SK. MFF och Strandberg hade en dialog om det och kom i samförstånd fram till att det här var det bästa alternativet, särskilt då det fanns ett stort intresse från andra klubbar. Lånet är skrivet fram till att sommarfönstret öppnar. 

- Han vill spela mycket och efter en bra dialog med Örebro så kändes det som ett bra ställe. 

- Carlos är verkligen en som mår bra av att spela mycket. 

Den utlåningen innebär att MFF i dagsläget har åtta spelare utlånade. Det hade kunnat bli fler, men spelare som Bonke Innocent, Samuel Adrian, och Laorent Shabani är kvar. 

- Man får alltid väga mot var de ska, vad det finns för alternativ, mot den miljö de är i. Just nu är de här och kommer vara det. Det blir bra.  

Publicerad 2019-04-05 kl 12:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå