Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

MFF stämmer Sirius - vill ha tillbaka pengar för Sarfo-affären

Foto: Bildbyrån

Kingsley Sarfo dömdes i fjol till fängelse för våldtäkt mot barn.
Nu vill Malmö FF ha tillbaka pengar från den övergångssumma man betalade Sirius för Sarfo sommaren 2017, rapporterar UNT.

Sirius och akademin Soccer Soldier, som Kingesley Sarfo har tillhört, ligger sedan förra sommaren i en tvist. Det grundar sig i ett avtal som Soccer Soldier skrev med Sirius i samband med att Sarfo blev klar för Uppsala-klubben. Enligt Marie Strand, som driver akademin, går avtalet ut på att Soccer Soldier har rätt till 50 procent av Sirius framtida Sarfo-intäkter, vilket Sirius inte håller med om, då klubben anser att avtalet är ogiltigt. Ärendet är just nu uppe i Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd. 

Nu ligger Sirius även i tvist med Malmö FF angående Kingsley Sarfo, som i fjol dömdes till fängelse och utvisning för våldtäkt mot barn. MFF stämmer Sirius på pengar som man vill ha tillbaka på den övergångssumma man betalade för att värva Sarfo sommaren 2017. Sirius har bestridit kravet, men nu tar Malmö FF Sirius till SvFF:s skiljenämnd, rapporterar UNT.

Ingen av klubbarna vill kommentera hur stor del av de drygt tolv miljoner kronorna som betalades för Sarfo som MFF vill ha tillbaka.

- Jag är fortfarande förvånad att de går vidare med kravet och utifrån det som presenterats ser jag det på samma sätt som tidigare, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom till UNT.

Sjöblom menar att det vore ett tungt slag om man skulle förlora tvisten.

- Det är så klart att det vore tufft för Sirius, men det är process som kommer att pågå fram till hösten förmodligen. Då finns det större förutsättningar att se hur det går. När man närmar sig de nivåer som det handlar om så måste man hitta sätt att reda ut det på något sätt om det värsta skulle inträffa, säger han till UNT.

Publicerad 2019-01-03 kl 16:34
Annons
Annons
Annons