POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF stänger träningarna inför premiären: ”Ingen utifrån vet hur vi kommer ställa upp”

Foto: Bildbyrån

Malmö FF:s tisdagsträning var den sista som allmänheten kunde se innan den allsvenska premiären. MFF stänger igen för att bevara några av hemligheterna. 
- Det är just i den här matchen det finns lite överraskningsmoment man kan använda sig av, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Den här veckan var planerad med fyra öppna träningar och en stängd för Malmö FF. Ju längre veckan har gått har saker dock utvecklat sig. Onsdagens träning ställdes in och torsdagens träning flyttas till Swedbank Stadion för att kunna vara stängd.

Magnus Pehrsson säger till Fotbollskanalen att han vill kunna överraska IFK Göteborg i den allsvenska premiären i helgen.

- Det är ingen utifrån som vet hur vi kommer ställa upp och vad vi jobbar med. Just när det är en första match behåller jag gärna den möjligheten.

- Det är just i den här matchen det finns lite överraskningsmoment man kan använda sig av. En sak är fasta situationer som vi inte har haft några stängda träningar för överhuvudtaget. Vi har inte jobbat med framför allt offensiva fasta, specifikt mot en match.

- Det håller vi gärna för oss själva och vi behöver mer än en dag för det.

Det finns fler faktorer till de stängda träningarna, exempelvis startelvan. Jo Inge Berget verkar missa matchen och Anders Christiansen är fortfarande inte hundraprocentig. Dessutom är landslagsspelarna, exklusive Yoshimar Yotún, tillbaka i träning först på torsdagen. Innan den träningen vet MFF inte deras exakta status.

Därför ställs frågor om hur startelvan blir.

- Den startelvan jag börjar få i huvudet är utan Berget. Det skulle vara en stor bonus om vi kan ta ut honom till helgen.

- Det är väl någon plats vi funderar över.

Publicerad 2017-03-28 kl 13:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå