Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF stänger träningarna inför premiären: ”Ingen utifrån vet hur vi kommer ställa upp”

Allsvenskan

Malmö FF:s tisdagsträning var den sista som allmänheten kunde se innan den allsvenska premiären. MFF stänger igen för att bevara några av hemligheterna. 
- Det är just i den här matchen det finns lite överraskningsmoment man kan använda sig av, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Foto: Bildbyrån

Den här veckan var planerad med fyra öppna träningar och en stängd för Malmö FF. Ju längre veckan har gått har saker dock utvecklat sig. Onsdagens träning ställdes in och torsdagens träning flyttas till Swedbank Stadion för att kunna vara stängd.

Magnus Pehrsson säger till Fotbollskanalen att han vill kunna överraska IFK Göteborg i den allsvenska premiären i helgen.

- Det är ingen utifrån som vet hur vi kommer ställa upp och vad vi jobbar med. Just när det är en första match behåller jag gärna den möjligheten.

- Det är just i den här matchen det finns lite överraskningsmoment man kan använda sig av. En sak är fasta situationer som vi inte har haft några stängda träningar för överhuvudtaget. Vi har inte jobbat med framför allt offensiva fasta, specifikt mot en match.

ANNONS

- Det håller vi gärna för oss själva och vi behöver mer än en dag för det.

Det finns fler faktorer till de stängda träningarna, exempelvis startelvan. Jo Inge Berget verkar missa matchen och Anders Christiansen är fortfarande inte hundraprocentig. Dessutom är landslagsspelarna, exklusive Yoshimar Yotún, tillbaka i träning först på torsdagen. Innan den träningen vet MFF inte deras exakta status.

Därför ställs frågor om hur startelvan blir.

- Den startelvan jag börjar få i huvudet är utan Berget. Det skulle vara en stor bonus om vi kan ta ut honom till helgen.

- Det är väl någon plats vi funderar över.

Publicerad 2017-03-28 kl 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto