Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-stjärna har kämpat med svåra ryggproblem

Johan Dahlin kom mitt under säsongen till Malmö FF. Utan pardon tog han över förstarollen från Jonas Sandqvist. Men nu berättar han om ett mindre helvete med en ryggskada.

- Jag har en disk-skada och har i vissa matcher tvingats ta smärtstillande tabletter, säger Malmö FF:s målvakt Johan Dahlin till FotbollDirekt.se.

- Det har varit väldigt illa och jag har i bland knappt kunnat röra mig. Men jag aktar mig för mer smärtstillande, det är ingenting man kan hålla på med för mycket.

Ändå har säsongen blivit en framgång.
I EM-slutspelet i U21 i somras var han given i det svenska landslag som gick fram till semifinal och direkt där efter petade han etablerade Jonas Sandqvist i Malmö FF.
Lika säkert såg det ut hela hösten, utan svackor, och slutade med att Dahlin vann den allsvenska målvaktsligan. Men ryggskadan har som sagt tärt på honom.

- Allt handlar om att jag varit för svag i mage och rygg, säger Dahlin som är över 190 centimeter lång och närmare 90-kilosklassen.
- Jag får nog ångra att det blivit lite för många bänkpress-pass, funderar han. Men det blir bättre och bättre.

Nu väntar specialträning under vinterhalvåret för att bygga upp svaga partier.
Tillsammans med fystränaren Rikard Dahan tränar Dahlin redan extra för att slippa plågan han fått vara med om.

- Jag tränar redan varje dag och det känns bättre redan. Jag känner verkligen skillnad och jag kommer att fortsätta att träna varje dag hela vintern. Det här vill jag inte dras med mer än jag har gjort, säger han.

- Det är bra också för mitt luftspel. Är det något jag behöver förbättra så är det styrkan i luften. Jag måste börja köra över mer i luftspelet.

Annars njuter han av det nya liv han har i Malmö FF.
Flytten från Lyn har blivit precis så perfekt som han hoppats på. Beslutet att välja MFF hittar han inte minsta anledning att ångra.

- Jag trivs otroligt bra i Malmö FF och har blivit suveränt omhändertagen. Det märks vilken stor och proffsig klubb det här är.
- Det har gått lätt att komma in i allt men så fick jag en bra start också och fick känna trygghet direkt.

Hur ofta funderar du på A-Landslaget då?
- Inte ofta alls. Är jag bara tillräckligt bra så lär jag väl bli aktuell. Men det där är upp till Erik Hamrén. Det är klart att jag drömmer om det men det löser sig som sagt självt om jag bara spelar tillräckligt bra.

- Nu är Malmö det viktiga. Jag har kontrakt i tre år och har inte bråttom någonstans. Tabellen ljuger väl inte men vi känns som ett topplag och ska också vara ett. Vi kan bli jävligt farliga nästa säsong

Publicerad 2009-11-21 kl 15:04
Annons
Annons
Annons