Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-stjärnorna redo för 90 minuter i cupen

De måste åtminstone ta sig till final i cupen för att komma ut i Europa League. Imorgon är det första cupmatchen, och Allan Kuhns tränardebut, där det största frågetecknet finns kring lagets centrala mittfält.

När Malmö FF imorgon möter Sirius i cupen gör man det med ett oklart centralt mittfält. Oscar Lewicki och Anders Christiansen har båda haft fysiska problem som gjorde att de blev trötta och utbytta i söndagens träningsmatch mot Bröndby, men genomförde insatser som hyllades av Allan Kuhn efter matchen.

Malmö FF:s assisterande tränare Olof Persson tror att både Lewicki och nyförvärvet Christiansen ska kunna klara av 90 minuter fotboll imorgon.

- Ja, vi hoppas det. Matchen mot Bröndby var i väldigt högt tempo, i samtliga minuter. Imorgon kanske det ser annorlunda ut. Båda spelarna har också tagit kliv framåt.

Fredagsträningen var stängd, men startelvan på torsdagsträningen visade bara en förändring jämfört med matchen mot Bröndby. Rasmus Bengtsson är frisk och tar Franz Brorssons mittbacksplats.

Olof Persson har annars varit nöjd med försäsongen och den nya tränaren Allan Kuhns idéer.

- Det som framför allt har varit bra är att vi har kunnat stegra med de nya influenserna, och ändå kunnat träna på så pass hårt utan att få för många överbelastningsskador.

Skillnaderna för Olof Persson själv har dock varit små jämfört med tiden med Åge Hareide.

- Jag tycker inte det är några stora skillnader, jag ser det här bara som något väldigt positivt. Man får uppleva en viss skillnad i stil, men det här är ändå fotboll vi jobbar med.

- Jag har lite ytterligare ansvar, och det är en naturlig väg i min egen utveckling. Jag har till exempel nu fullt ansvar för fasta situationer.

Publicerad 2016-02-19 kl 15:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons