Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-supportrar lämnar in motion - vill starta upp damlag

Allsvenskan

Fem MFF-supportrar har lämnat in en motion för att övertyga styrelsen om att återigen ta upp flick- och damverksamheten i klubben.
- Alla ska få vara med, säger Susanne Lundberg, en av initiativtagarna, till Fotbollskanalen.

Det är nio år sedan som Malmö FF:s damlag bröt sig loss från klubben. Laget satt i en knivig ekonomisk sits, och valde att ingå ett sponsoravtal med hudvårdsföretaget som även döpte om klubben. LdB FC Malmö, som sedermera skulle komma att kallas FC Rosengård, stabiliserade sig och har sedan dess haft många framgångsrika säsonger med bland annat fem SM-guld i bagaget.

Samtidigt har Malmö FF:s herrar fortsatt att kriga i toppen av allsvenskan. Under de senare åren har de dessutom gjort avtryck ute i Europa, vilket har resulterat i att klubbens ekonomi i dag är mycket god.

Därför tycker MFF-supportrarna Anni Tjebbes, Isabelle Giordano, Agnes Gertten, Thelma Ernst och Susanne Lundberg att det nu är läge för klubben att starta upp ett nytt damlag.

ANNONS

- Malmö är en mycket stabil klubb både ekonomiskt och organisatoriskt just nu, så därför tycker vi att det är dags, säger Susanne Lundberg.

Tillsammans har de skrivit en motion om flick- och damrepresentation i Malmö FF. I den trycker de bland annat på att MFF borde vara en klubb som alla kan representera ute på planen, oavsett kön.   

- Den himmelsblå tröjan är det vackraste vi vet, och vi vill att våra barn ska kunna ha möjligheten att få spela i den i framtiden, säger Lundberg.

Hon berättar att de fem initiativtagarna är trogna supportrar, som alltid står i klacken. Några av dem har föräldrar som också har stark anknytning till klubben, men förslaget har de tagit fram helt på egen hand.

- Vi har gjort detta själva, visst har vi fört en dialog med våra anhöriga. Men det är vi som har tagit initiativet, säger Susanne Lundberg.

ANNONS

Många stora lag runt om i världen, exempelvis Manchester City, Liverpool och FC Barcelona, har alla damlag. I årets allsvenska har ungefär hälften av lagen någon form av dam- eller flickverksamhet. I superettan är siffran ännu högre, endast fyra lag saknar möjligheten till spel även för kvinnor.

Susanne Lundberg tycker att ett damlag skulle sända ut positiva signaler.

- Först och främst signalerar det ett värde i klubben, att det finns en gemenskap och att alla får vara med.

- Malmö är Sveriges bästa klubb, och jag tycker att vi ska följa vår stadga. Så som vi tolkar den ska alla få vara med, säger Lundberg.    

Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson säger att han givetvis överlag är positiv till idén. Styrelsen vill dock gärna lyssna på vad motionärerna har att säga innan de tar någon officiell ståndpunkt.

ANNONS

- I grunden är vi positiva till flick- och damfotboll så klart, men vi anser att det finns många saker att ta ställning till innan man beslutar om framtiden i denna fråga, säger Håkan Jeppsson till Fotbollskanalen.

Den 19 februari kommer styrelsen meddela hur de ställer sig till frågan. MFF:s årsmöte äger rum den fjärde mars.

Publicerad 2016-02-04 kl 07:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto