POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF-supportrarna rasar mot Dubai-resan: "Opassande"

Foto: Scanpix

Malmö FF har beslutat att i vinter åka på träningsläger till Dubai. Något som fått fansen att rasa.
"Opassande och ej förenligt med Malmö FF:s värdegrund" skriver den officiella supporterförening MFF Support på sin Facebook-sida.

I vinter har Malmö FF bestämt sig för att resa till Dubai för ett träningsläger. Beslutet att åka till den omdebatterade staden har fått supportrarna att rasa. Den officiella supporterföreningen MFF-support gick idag hårt åt klubben på sin Facebook-sida:

"MFF Support vill tydligt markera att vi anser att ett träningsläger i Dubai är opassande och ej förenligt med Malmö FF:s värdegrund. Dubai är en slavstat som metodiskt använder PR via sport och events som ett sätt att marknadsföra sig för utländska turister.

Detta är för oss inte en fråga om politik utan grundläggande mänskliga rättigheter. Vi anser inte att MFF ska sponsra en stat som avrättar homosexuella, slavar och oliktänkande."

När Fotbollskanalen når Malmö FF:s VD Niclas Carlnén så har han inte hunnit läsa supportrarnas uttalande. Han säger ändå att klubben lyssnat på organisationerna UD, FN, Fifa, Uefa och Svenska Fotbollförbundet innan man fattat beslutet.

- Vi lyssnar på deras rekommendationer när det gäller vilket land vi ska besöka, säger han till Fotbollskanalen.

Kan du förstå supportrarnas reaktion?
- Nu har jag inte läsa inlägget och vill egentligen inte kommentera något förrän jag själv har sett det. Självklart så får vi reaktioner på väldigt många saker och jag förstår att vi får reaktioner på även detta. Jag tycker att vi är väldigt tydliga med hur vi agerar, och jag vet att en del av de organisationer som vi lyssnar på menar att utbytet i sig kan utveckla dessa länder. Det är så vi har läst det. Vi har såklart tagit in allt underlag innan vi beslutade detta.

Men det här beslutet att åka till Dubai är bestämt nu? Malmö FF kommer att åka till Dubai i vinter på träningsläger?
- Så är det planerat från vår sida, ja.

FAKTA

Allsvenskan i C More

Alla allsvenska matcher ser du hos C More. Gå vidare till C More här.

Publicerad 2015-10-15 kl 14:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå