Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
39v

MFF-supportrarna rasar över beslutet att häva avstängningen: "Ovärdigt"

Foto: Bildbyrån/Skärmdump.

MFF häver avstängningen mot den brottsmisstänkte spelaren.
Det får supportrarna att gå i taket.
”Vi ser framemot en framtid utan den här spelaren i Malmö FF”, skriver klubbens officiella supporterklubb, MFF Support på sin hemsida.

Malmö FF beslutade under torsdagen att häva den avstängningen som funnits mot en av klubbens spelare. Spelaren är misstänkt för två fall av sexuellt utnyttjande av barn, men i avvaktan på att den rättsliga processen ska ha sin gång har alltså Malmö beslutat sig för att häva avstängningen.

”I ett rättssamhälle ska människor ses som oskyldiga till dess att de dömts.”, skrev MFF på sin hemsida, bland annat.

Beslutet har skapat reaktioner från Malmö FF:s officiella supporterklubb. På sin hemsida skriver MFF Support att man starkt ifrågasätter klubbens beslut, och att man inte vill att spelare ska representera MFF mer.

”Detta innebär att spelaren återigen representerar Malmö FF genom att bära vårt emblem samtidigt som en förundersökning pågår gällande sexualbrott. MFF Supports ställning i frågan är att spelaren inte ska representera Malmö FF på något vis, i synnerhet inte i vår matchtröja. Ett Malmö FF med den spelaren på planen är inte det Malmö FF som aspirerar på att vara mer än ett fotbollslag och det är ovärdigt vår förening.”, skriver man.

”Vi ser framemot en framtid utan den här spelaren i Malmö FF och till dess anser vi att han inte skall representera oss varken i träning eller match.”

Spelaren har erkänt att han haft sex med målsäganden, men han nekar till brott.

Publicerad 2018-01-11 kl 11:25
Annons
Annons
Annons