Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

MFF Supports ordförande kritisk mot polisernas insats: "Det värsta jag sett i fotbollssammanhang"

Både Malmö FF och MFF Support har under fredagen kritiserat enskilda polisers agerande i samband med hemmamatchen mot AIK.
- De kom in med en attityd som inte var nödvändig och som inte är acceptabel, säger MFF Supports ordförande Thelma Ernst till Fotbollskanalen.

Efterspelet till måndagens match mellan Malmö FF och AIK har framför allt handlat om polisens agerande på MFF:s ståplatsläktare efter matchen. Tidigare under fredagen gick Malmö FF:s officiella hemsida ut med en kommentar.  

”När civilklädd och uniformerad polis ansluter till Supportertorget förvärrar delar av de civilklädda poliserna situationen genom att uppträda aggressivt mot MFF-personal och supportrar.” 

”Malmö FF ser allvarligt på den uppkomna situationen och särskilt allvarligt på att en person som är anställd av MFF under sin tjänstgöring behandlats våldsamt och utan respekt.” 

ANNONS

Några timmar senare gick även MFF Support ut med ett pressmeddelande, där de skrev att de är ”mycket kritiska till Polisens insats” då ”ett antal situationer uppstår under händelseförloppet där polis oprovocerat utdelar våld med batong eller nedbrottning mot unga kvinnor, personer som står bortvända, eller är på väg ifrån Ståplatstorget”.

Thelma Ernst, ordförande i MFF Support, var på plats och beskriver sin erfarenhet för Fotbollskanalen.    

- Jag upplevde det som det värsta jag har sett i fotbollssammanhang.    

- Det handlade främst om att det var en situation mellan två supportrar. Det var utagerat, det var löst. Därefter kom då polisen in, både uniformerad och civilklädd, från ett annat håll och där eskalerade det. Det var en situation som var löst och där polisens insats inte var nödvändig.   

ANNONS

Ernst stryker under samma sak som MFF:s VD Niclas Carlnén gjorde i en intervju med Sydsvenskan. Att det bara handlar om en mindre grupp individer hos polisen, även om det är oklart exakt hur många det handlar om.    

- Det handlar om en speciell situation med just fokus på civilklädda poliser, en speciell grupp, där de agerade felaktigt, säger Ernst.    

- De kom in med en attityd som inte var nödvändig och som inte är acceptabel.   

Än så länge har åtminstone en polisanmälan lämnats in. Ingen i MFF Supports styrelse har anmält, och deras senaste dagars arbete har framför allt handlat mycket om att samla in så mycket information som möjligt.   

- Det har fungerat väldigt bra. Vi har haft en väldigt god dialog med både Malmö FF och med polisen.    

ANNONS

- Vi har haft möten och samtal, och som alltid har vi en kontinuerlig dialog, men i en sådan här situation blir det såklart ytterligare dialog. Vi tycker att Malmö FF har agerat väldigt bra och tagit det vi har sagt på allvar.    

- Det viktiga för oss är att det inte händer igen. Att vi inte tolererar att våra supportrar blir utsatta på det här viset.Det är vi alla överens. Hur gör man då det? Det är ett arbete vi aktivt går igenom.

Publicerad 2018-04-13 kl 16:30
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto