Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
51v

MFF-talangen med allsvensk debutchans: ”Bolltrygg spelare”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Yoshimar Yotún? Magnus Wolff Eikrem? Mattias Svanberg? Kingsley Sarfo? Eller är Samuel Adrian svaret på Malmös mittfältsfråga?

Det finns många frågor kring Malmös startelva idag, men tränaren Magnus Pehrsson tog bort några av dem på fredagens presskonferens. Johan Dahlin är inte uttagen, så Johan Wiland är fortsatt förstemålvakt. Dessutom lär inte Rasmus Bengtsson starta som mittback.

Den positionen som kräver en ny lösning är centralt mittfält, där endast Anders Christiansen är van att spela. Med Oscar Lewicki och Erdal Rakip avstängda mot Jönköpings Södra sa Pehrsson att det fanns tre alternativ, men ville inte berätta vilka.

Malmö ger varje år allsvensk debut åt minst en spelare från den egna ungdomsverksamheten, och en outsider hade varit att idag ge Samuel Adrian minuter på centralt mittfält. Vad kan då MFF-supportrarna förvänta sig om han får sina första A-lagsminuter?

- Bolltrygg spelare skulle jag säga, med en vass vänsterfot. Hundra procent inställning, kämpar väldigt hårt, jobbar väldigt hårt, säger 19-åringen som också ser sig som en mer defensiv mittfältare.

Visserligen satt Adrian på bänken i allsvenskan två gånger ifjol, men det är i år som de tydligaste framstegen har gjorts. Träning med A-laget på försäsongen, ett par träningsmatcher, debut i ungdomslandslaget i mars, och lärlingskontrakt med MFF i april.

- Det blev faktiskt tidigare än jag trodde, där i april, så det var ett kvitto på att man gjort något bra.

Det gjorde att landslagsledningen började att notera honom. Trots att Adrian innan turneringen endast hade några få minuters speltid i de svenska ungdomslandslagen, så startade han två av tre matcher för Sverige i U19-EM i somras. Det finns en stark delanledning till varför utvecklingen har kommit nu.

- Jag var rätt mycket skadad för två-tre år sedan. Jag tror det har gjort mycket att jag har varit skadefri hela tiden så jag har sluppit ha de här dipparna neråt. Det går nästan uppåt hela tiden. Sedan är det klart man har någon liten dipp, men det blir inte de här stora dipparna när man inte är skadad så mycket.

Några av de yngre spelarna, som Teddy Bergqvist och Anton Kralj, har på senare tid lånats ut då gapet till speltid har varit för stort. Adrian vill dock inte lånas ut nu.

- Nej, jag känner inte jag har bråttom. Jag blev precis uppflyttad i april, för två-tre månader sedan. Jag känner inte att det är aktuellt. Träningarna ger mycket känner jag.

- Jag vill ta det lugnt här och det är för tidigt att tänka på sådant för tillfället.

I Malmö saknas även Behrang Safari, Alexander Jeremejeff, och Felipe Carvalho med skador. Enligt Jönköpings-Posten är alla spelare tillgängliga i Jönköpings Södra.

Matchen mellan Malmö och Jönköpings Södra startat klockan 16.00 och sänds på C More.

FAKTA

Mer inför MFF-J-Södra

Malmö FF:s trupp: Johan Wiland, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Pa Konate, Yoshimar Yotún, Magnus Wolff Eikrem, Mattias Svanberg, Samuel Adrian, Anders Christiansen, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Kingsley Sarfo

Ej uttagna: Alexander Jeremejeff (skada, ljumske), Behrang Safari (skada, vad), Felipe Carvalho (långtidsskada, hälsena), Erdal Rakip (avstängd), Oscar Lewicki (avstängd), Johan Dahlin, Pavle Vagic (U19)

Jönköpings Södras preliminära startelva (via JP): Anton Cajtoft – Stefan Karlsson, André Calisir, Alex Portillo, Tom Siwe – Stian Aasmundsen, Fredric Fendrich – Jesper Svensson, Daryl Smylie, Tommy Thelin – Dzenis Kozica

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-22 kl 09:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER