MFF tog årets första seger - efter debutmål från talangerna: "De unga gör mycket bra"

MALMÖ. Malmö FF tog årets första seger.
4-2 slutade träningsmatchen mot Falkenberg efter att bland annat Mubaarak Nuh och Sebastian Nanasi nätat.
- De spelar seniorfotboll, spelar effektivt och som ett lag, säger Anders Christiansen efter segern.

Första skottet på mål tillföll gästerna i den sjätte minuten, men målvakten Mathias Nilsson parerade. Ett par minuter senare bröt hemmalaget ett uppspel på Falkenbergs planhalva där mittbacken Anel Ahmedhodzic tog sig in i straffområdet och placerade in 1-0. Kort senare hade Falkenbergs Edi Sylisufaj en chans på en hörna som han nickade över.

På nästa Falkenberg-hörna i den 18:e minuten kom Kalle Björklund ännu närmare och nickade strax över Nilssons ribba. Farligheterna på fasta fortsatte och Adam Bergmark Wiberg hade strax efteråt en nick som MFF-målvakten tog. Nilssons främsta räddning kom på en frispark från Sylisufaj som målvakten lyckades tippa till hörna.

På en annan frispark efter 37 minuter fick Nilsson agera igen. Noah Eiles nick gick åt fel håll, Nilsson räddade och på returen fick Björklund inte ordning på fötterna. Innan halvtid hade Adi Nalic ett läge från snäv vinkel som Falkenberg-målvakten Viktor Noring inte hade några bekymmer med att ta.

MFF höll ut till paus med en 1-0-ledning efter en för dem mycket ovanlig matchbild. Det förhållandevis unga laget hade enorma problem med gästernas fasta situationer och satsade flera gånger med lägre bollar på djupledslöparen Marcus Antonsson längst fram.

MFF behövde ändå bara två minuter för att utöka ledningen efter pausen. 18-årige Mubaarak Nuh väggspelade sig fram på högerkanten, vek inåt, och avslutade via en Falkenberg-försvarare i mål. Det var ytterns första mål i A-laget.

MFF tog över matchen efter 2-0-målet. I den 54:e minuten hittade Felix Beijmo inbytte Sebastian Nanasi framför mål, som lyckades sätta nicken på mål men Noring tippade till hörna. 3-0 kom i minut 64 när Nanasi och Anders Christiansen väggspelade i straffområdet och den senare placerade bollen i mål.

Falkenberg reducerade i den 73:e minuten. Oliver Hintsa tog sig loss på högerkanten och spelade fram till Adam Bergmark Wiberg som på ett tillslag sköt bollen i mål. Gästerna hade tryck på hemmalaget under fem minuter efter målet. Sedan stack MFF upp med en ny chans för Nalic, som avslutade i burgaveln.

3-2-målet kom ändå i den 80:e minuten sedan MFF-försvaret inte fått undan ett inlägg och inbytte Matthew Garbett sköt bollen förbi Nilsson i mål. Garbett hade två minuter senare ett nytt bra läge men avslutade precis utanför stolpen.

Spelet svängde fram och tillbaka och i den 86:e minuten vann Nalic en boll i offensivt straffområde, sedan prickade han kryssribban med ett läckert avslut. 4-2 kom istället i den 88:e minuten. Antonsson sköt och Noring räddade längs marken, men returen gick ut till Nanasi som även han fick göra sitt första A-lagsmål.

Innan slutsignalen skulle MFF:s bästa spelare Mathias Nilsson göra en ny räddning, denna gång efter ett skott från Hintsa. Efter oavgjorda matcher mot IFK Malmö och Kalmar FF, och förlust senast mot Mjällby, segrade MFF till slut i genrepet inför svenska cupen på lördag.

- Det är två lag på planen. De går högt, liksom vi också gjorde och använde väldigt mycket energi. Kanske att de inte hade samma energi i andra halvlek och så blir det mer plats att spela i. Vi hittar de fina fickorna och får ett snabbt mål. Det är vanligt när vi spelar att det öppnar upp sig mer i andra halvlek än första. Det är inget nytt under solen, säger Anders Christiansen till Fotbollskanalen.