MFF vände mot Blåvitt - nyförvärvet med sitt första mål

MALMÖ. Tobias Sanas drömträff gav IFK Göteborg ledningen tidigt i träningsmatchen mot Malmö FF.
Men MFF vände efter två snabba mål efter pausvilan.

MFF hade nästan all boll inledningsvis och skapade också matchens första målchans i den tolfte minuten. Jo Inge Bergets inspel längs marken hittade Jonas Knudsen, vars skott tvingade Giannis Anestis till en kvalificerad räddning. Två minuter senare tog Blåvitt ledningen. Efter ett felpass på egen planhalva i MFF hamnade bollen hos IFK:s Tobias Sana, som avancerade med bollen och fick på en praktträff från distans som letade sig i mål.

Gästerna jämnade ut spelet efter målet även om MFF fortfarande hade flest anfall. I den 37:e minuten fick Veljko Birmancevic ett volleyläge från straffpunkten efter Eric Larssons inlägg, men Anestis plockade avslutet enkelt. På tilläggstid ådrog han sig en smäll på låret och tvingades byta. Hans ersättare Sebastian Nanasi tog bollen i den 47:e minuten och dribblade in i Blåvitts straffområde. Pontus Wernbloom hamnade på efterkälken och fällde MFF-yttern. Straffen tog Antonio Colak hand om och den resulterade i hans första mål i MFF-tröjan.

Fem minuter senare skulle samma duo i hemmalaget spela huvudrollerna igen. Colak fick bollen och höll undan två stycken IFK-försvarare; han frispelade sedan Nanasi som lättade bollen över en utrusande Anestis och in i mål.

Blåvitts första målchans efter pausen fick Hosam Aiesh när han bröt in från höger och avslutade med vänsterfoten. Marko Johansson var dock med och räddade det låga avslutet, liksom när Alhassan Yusuf strax efteråt fick ett läge från snäv vinkel. I den 75:e minuten kontrade MFF genom inbytte Adi Nalic på kanten. Han frispelade Nanasi i straffområdet som avslutade direkt, men högt över. I nästa MFF-anfall drog Wernblom på sig sitt andra gula kort efter en misslyckad glidtackling.

I minut 84:e hittade inhopparen Kevin Yakob en fri Yusuf till vänster i straffområdet, som inte kunde hålla avslutet på mål. Det blev ett decimerat bortalags sista målchans. MFF höll undan och kunde vinna rivalmötet med 2-1.

Malmö FF: Johansson- Larsson, Nielsen, Brorsson, Knudsen- Vagic, Rakip (utbytt 89')- Berget (74'), Toivonen (K), Birmancevic (46')- Colak (61')

Byten: Nanasi (46'), Nalic (61'), Beijmo (74'), Björkqvist (89')

IFK Göteborg: Anestis- Erlingmark, Bjärsmyr, Eriksson (utbytt 53')- Aiesh (70'), Wernbloom, Thern, Yusuf, Jallow- Sana (K)- Vilhelmsson (65')

Byten: Tolinsson (53'), Yakob (65'), Norlin (70')

Gula kort: Wernbloom (17'), Knudsen (59'), Nielsen (74'), Larsson (87')

Utvisning: Wernbloom (76')

Publicerad 2021-03-26 kl 15:51