Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF vann guld - men HIF vinner ekonomiskt

Malmö FF vann SM-guld men är på väg mot en ekonomisk jättesmäll på 10-15 miljoner kronor. Tvåan Helsingborg är i en jämförelse närmast på väg mot succé.

- Vi är glada över att ha klarat av balansgången. Vi ser ut att göra ett plus-minus-noll-resultat, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till FotbollDirekt.se.

Guldstriden är ingen garanti för sköna mångmiljonintäkter. Långt därifrån.
Inte ens en numera klassisk rafflande säsong mellan två ärkerivaler som Malmö och Helsingborg har varit tillräckligt.
Men där MFF rapporteras vara på väg mot ett minus på mellan 10-15 miljoner så gör Helsingborg ändå - på sätt och vis - succé genom att klara ett nollresultat - något bara några enstaka klubbar klarar av 2010.

- Det är en bedrift som året sett ut. Nej, vi har inte låtit kostnaderna skena. Vi har haft en hård budget och lyckats hålla den, säger Myllenberg.
- En nyckel har varit hur vi har värvat spelare. Scoutingmässigt har vi gjort vår bästa säsong någonsin, fortsätter HIF:s klubbdirektör.

Nu ska tilläggas att MFF totalt sett ännu är vida överlägset Helsingborg med ett eget kapital på över 100 miljoner mot Helsingborgs cirka 2-3 miljoner.
Men som säsongen sett ut är HIF:s siffror likväl en framgång, särskilt som klubben köpte loss årets senasation Alexander Gerndt för cirka fem miljoner kronor, en spelare som redan värderas till 30 miljoner.

Främst är det följande faktorer som ska ge Helsingborg ett ekonomiskt uppsving till nästa säsong.

* Europa League.

- Vi är ju seedade och kommer på det viset få möta lite lättare lag. Det är en fördel. Det handlar om fyra dubbelmöten innan ett eventuellt gruppspel.

* Spelarkontrakt.

- Vi har en bra kontraktssituation och sitter tryggt på den fronten. Det är skönt att vi klarat av att ha framförhållning där.

* Högt värderade spelare (Jönsson och Gerndt kan mycket väl tillsammans inbringa 50 miljoner).

- Vi har flera spelare som är på väg att bli riktigt mycket värda för oss. Det är en trygghet att känna att vi har många intressanta spelare.

* Förbättrade sponsorsavtal efter en sportsligt guldkantad säsong.

- Vi kommer att ha en högre nivå på de avtal vi nu gör. Befintliga är på väg att förlänga, samtidigt som vi är på väg att få in nya spännande partners.

* Säsongskortsförsäljningen. - Vi har ju ökat publiksnittet med ändå tappat publikintäkter. Det blir så klart viktigt för oss att sälja fler säsongskort nästa år. Det är en stor
förhoppning efter den säsong vi har gjort.


Ola Gustavsson

 

 

Publicerad 2010-11-16 kl 11:21
Annons
Annons
Annons