Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

MFF varnar för Kalmars centrala mittfält: ”Mycket spelskickligt lag”

Foto: tT

Försök igen

Malmö FF vill inte förändra sin spelidé efter motståndarna för mycket, men har respekt för Kalmar FF:s försök att spela med mycket kortpassningsspel. 
- Så länge vi har bollen så har vi tagit bort deras styrka, säger Anders Christiansen till Fotbollskanalen.

I dagens match mellan Malmö FF och Kalmar FF är det serieledarna mot ett lag som senast förlorade med 4-2 mot jumbon Gefle IF. Trots det hyllar både Anders Christiansen och Allan Kuhn det centrala mittfältet i Kalmar FF.

För Christiansen handlar det om att stänga av Rasmus Elm och Ismael, i värmen som ska ligga på knappt 30 grader.

- De har mycket kvalitet centralt i banan, och vi spelade ju också i cupen mot dem. Vi vet var de står för, och ju mer tid och ju mer plats Kalmar får bollen, desto bättre är de. Därför ska vi försöka ha bollen själva så mycket som möjligt, så länge vi har bollen så har vi tagit bort deras styrka.

- Sedan ska vi tänka på värmen, att styra tempot utifrån det.

Även tränaren Kuhn berömde Kalmar FF:s första halvtimme mot AIK som ”riktigt, riktigt bra”. Han pratar också om att mycket av deras spelsätt är att spela från backlinjen mot det centrala mittfältet, samt att KFF spelar mer på kropp än i djupled. Kanske ännu mer nu när anfallaren Marcus Antonsson är såld till Leeds.

- Kalmar är ett mycket spelskickligt lag som är offensivt, med (Rasmus) Elm och Ismael och Romário som deras fixpunkter. Släpper in en del mål också.

- Rasmus Elm är en fantastiskt skicklig fotbollsspelare, men man kan inte göra allt från mittfältet.

När det gäller Malmö FF:s centrala mittfält så är det fortfarande oklart vilka som startar. Christiansen har spelat de två matcherna efter uppehållet ihop med Enoch Kofi Adu, men nu är Oscar Lewicki i fullt brukbart skick efter skadan. Till det finns även Erdal Rakip.

Christiansen brukar dock vara en konstant startspelare, även om han tycker att hans första halvår i Malmö FF bara har varit godkänd efter att ha tagits från Chievo.

- Jag tycker det är en acceptabel start med tanke på att jag inte hade spelat regelbundet på tolv månader, men jag har heller inte toppresterat ännu. Jag har gjort några riktigt bra matcher, men jag vill inte ha så många perioder där jag faller ur.

- Jag har några mål och några assist, men det är en del där jag gärna blir bättre på. Att vara med i uppbyggnadsdelen i spelet, men också komma fram och bidra i offensiven. Att vara ännu mer på tårna i sista tredjedelen.  

Se höjdpunkter från MFF:s kryssmöte med AIK i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-23 kl 07:30
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER