Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-värvningen hyllad efter vinst mot Bröndby: "Dominerade fullständigt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

När Malmö FF vann dagens träningsmatch mot Bröndby med 1-0 fanns det en spelare som båda lagens tränare lyfte fram: MFF-nyförvärvet Anders Christiansen.
- Det är inte ofta du får sådana i skandinavisk fotboll, sa Allan Kuhn.

Innan Anders Christiansen blev klar för Malmö FF så ryktades det om att Bröndby var en av klubbarna som ville ha honom. Idag mötte de honom, och deras tränare Thomas Frank sa på presskonferensen efter dagens match att Christiansen är en kvalitetsvärvning för MFF. 

- Jag tycker han var en av de bästa i matchen, han dominerade fullständigt. Han har en fantastisk blick för spelet. Klasspelare. 

Att Christiansen bara fick spela 50 minuter innan han blev ersatt av Erdal Rakip menade Allan Kuhn berodde på Christiansens nuvarande fysiska status. 

- Han har inte spelat en hel match på över ett år. När man spelar reservmatcher i Italien så gör man det mot korplag mitt i veckan och vinner med nio-tio-elva mål. 

- Mot Midtjylland var han trött efter 35 minuter, och idag var han trött efter 45. Han kommer bli en stor tillgång för oss, men vi måste bara ta det lugnt med honom så att han inte blir skadad. 

Christiansen fick spela ihop med Oscar Lewicki i en roll som den mer offensiva centrala mittfältaren. Kuhn nämnde tre spelare som han tyckte gav ett positivt intryck: Christiansen, Lewicki, och Magnus Wolff Eikrem. 

- "AC" är en otroligt duktig fotbollsspelare, men det han också har, det är att han jobbar stenhårt. Det är inte ofta du får sådana i skandinavisk fotboll.

Publicerad 2016-02-14 kl 17:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons