Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

MFF-vd:n ringde upp Zlatan för att dubbelkolla: "Hade ett bra samtal"

Zlatan blir delägare i Hammarby.
I Malmö tog man beskedet med förvåning och vd:n Niclas Carlnén ringde Zlatan för att få en bekräftelse.
- Vi hade ett bra samtal, säger Carlnén till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic gjorde A-lagsdebut 1999 i Malmö FF och efter en lyckosam säsong i superettan 2000 (tolv mål på 26 matcher) och en stark vår 2001 i allsvenskan såldes han för runt 80 miljoner kronor till den holländska storklubben Ajax.

Zlatan har dessutom en fotbollsplan uppkallad efter sig i Rosengård, stadsdelen i Malmö där han växte upp, och sedan en månad tillbaka står en gigantisk bronsstaty föreställande Ibrahimovic utanför Malmö FF:s hemmaarena Stadion (ett initiativ av Svenska Fotbollförbundet).

När han nu ”återvänder” till svensk fotboll gör han det som delägare. Men inte i Malmö FF, utan i Hammarby. Zlatan har köpt hälften av AEG:s innehav i Bajen och äger numera knappt en fjärdedel av klubben.

ANNONS

- Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, sa Zlatan till Aftonbladet, tidningen som först kunde berätta nyheten.

Niclas Carlnén är vd i Malmö FF. Han blev förvånad av nyheten då han fick läsa den i morse.

- Ja, det får man säga. Jag hade inte förväntat mig det, säger han till Fotbollskanalen.

Carlnén berättar att han efter att ha läst Zlatans kommentarer ringde upp huvudpersonen själv för att dubbelkolla fakta.

- Jag har pratat med honom, för jag brukar sällan kommentera det som jag inte känner till som förstahandsinformation. Så för att bekräfta att det är rätt i artiklarna så söker jag alltid källan. Malmö FF är i dag Sveriges bästa fotbollsförening. Vi är ledande i Norden och vi är etablerade i Europa. Det tänker vi fortsätta att vara. Vi tänker fortsätta att utvecklas och det är oberoende av var Zlatan investerar sina pengar.

ANNONS

Hur var det samtalet?
- Jag kommenterar aldrig det så utan det är mer för att bekräfta att jag har förstahandsinformation. Sedan vad vi diskuterade kommenterar jag inte.

Det står en staty av Zlatan utanför Stadion, hur känner du kring det, med tanke på historiken och symboliken som finns kopplad till MFF?
- Den har kommit till utifrån ett historiskt perspektiv vad gäller betydelsen av honom i vår region och i vår stad. Den historiken förändras inte för att framtiden förändras.

Utan att gå in på vad ni sa, fick du en bättre förståelse/motivering av Zlatan kring hur han resonerat?
- Vi hade ett bra samtal. Utifrån det kan jag kommentera att jag vet vad som är sant.

Ett upplägg likt det i Hammarby hade inte varit möjligt då Malmö inte är ett aktiebolag, men Carlnén menar att klubben i dag redan har ett utvecklat samarbete med Ibrahimovic.

ANNONS

- Zlatan är involverad i Malmö FF. Vi har kontinuerliga dialoger och samtal med honom och mycket mer än det som syns externt, gällande olika frågor. Vi har en nära relation till Zlatan, absolut.

- Vi har mött Zlatan tidigare, på fotbollsplanen, då han spelade i PSG. Nu blir det utifrån att han är ägare och investerare i en allsvensk klubb. Jag ser det som att vi är konkurrenter framöver.

Publicerad 2019-11-27 kl 10:45
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto