Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

MFF: "Vi har gjort vårt yttersta med Wilton"

Malmö FF gör klart - Wilton Figueiredo har ingen hemlängtan och han är inte på väg bort: "Finns inga bud - det här har förstorats upp något oerhört".

- Vi har gjort vad vi har kunnat för att han ska trivas. Wilton kommer tillbaka med familjen till Sverige i januari och vi upplever inte att de vantrivs här, säger Per Ågren till FotbollDirekt.se.

Wilton Figueiredo har uppgetts längta hem och därmed lämna Malmö i förtid, trots ett år kvar på kontraktet. MFF har konstant förnekat det hela, och menar att de gjort sitt yttersta för att få Wilton att må bra i Sverige. Men flyttryktena har inte velat ge med sig.

ANNONS

Hos konkurrenten Helsingborg var det tidigare oklart kring mittfältsgeneralen Ardian Gashi, som vantrivdes i Norge då hans familj inte fanns på plats i Helsingborg.

Där kunde HIF lösa det socialt för Gashi med en Sverigeflytt för hans familj och med det en kontraktsförlängning. Men Per Ågren ser inte att det finns samma problem med Figueiredo. Ryktena kring 29-åringen har blivit en surdeg för MFF, och en helt onödig sådan enligt sportchefen.

- Wilton har ju redan familjen här. Nu är de visserligen på semester men han planerar att ta familjen med sig tillbaka till Malmö. Det finns inget annat som är sagt än det. Det här med att han skulle vilja flytta... det är oerhört uppförstorat.

- Det fanns en period i höstas då han hade det jobbigt när hans hustru just fött deras barn. De valde att ha förlossningen i Brasilien av trygghetsskäl, och alla som har varit med om en förlossning vet vad det innebär, man vill vara på plats, men det var säsong och Wilton var kvar här. Att han då längtade efter familjen är väl naturligt. Han fick därför tillåtelse av oss att resa hem och missade därigenom någon match i allsvenskan, men vi gjorde bedömningen att han fått svårt att fokusera då.

ANNONS

Men om Figueiredo har en framtid i klubben på längre sikt är mer oklart. Per Ågren erkänner att det inte finns eller funnits någon diskussion om en kontraktsförlängning.

- Nej, inte än så länge, så mycket kan jag säga. Men det kan ta olika lång tid med sådana saker. Nu har han ett år kvar, men det finns inget givet schema för att inleda förhandlingar utefter att spelare har si och så många år kvar på kontraktet. Vi kan inte säga här och nu hur vi kommer göra med det.

På samma gång kan MFF tänka sig att sälja brassestjärnan om rätt bud kommer.

- Ja men så är det ju med alla spelare, vi kan inte gå ut och garantera att den och den spelaren blir kvar över nästa år. Men det är en fråga för oss i och med att han har kontrakt. Vi har inte fått några bud och därför räknar vi med Wilton.

Publicerad 2011-12-06 kl 16:41
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto