POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF vill ha in två nyförvärv: "Vi jobbar riktigt hårt"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från Malmös seger mot Sirius.

MALMÖ. Enligt Uwe Rösler så var det Isak Ssewankambo som bad om att få lämna Malmö FF en vecka i förtid, och han säger också att de jobbar på att förstärka två positioner.
-  Jag kan inte säga hur nära, eller inte nära, vi är, men vi jobbar riktigt hårt, säger han till Fotbollskanalen.

Efter 4-0 mot Sirius och 3-0 mot Drita har Uwe Rösler i morgon sin tredje match som Malmö FF-tränare. De som saknas i truppen är Carlos Strandberg (avstängd) och Anders Christiansen (ej spelklar). Dessutom har lånet med Isak Ssewankambo avbrutits en vecka i förtid, och han är tillbaka i Norge.

- Det var väldigt förvånande. Jag fick ett samtal i går från Daniel (Andersson), och han hade fått ett samtal från Isak som frågade om statusen. Vi gav honom en indikation, men utan att bekräfta något, så frågade han om han fick lämna direkt. I en ideal värld hade jag velat behålla honom, allt kan hända på två matcher, men på andra sidan behöver jag spelare som är helt dedikerade till Malmö FF. Han ville lämna och återvända till Molde.

- Överraskande för mig. Han var kanske lite besviken på att han inte var i 18-mannatruppen mot Drita. Jag pratade med honom, ledarstaben pratade med honom, det var en taktisk orsak bakom det. Ibland händer sånt här. Det är ingen konflikt här, han ville återvända. Jag uppskattar alltid ärliga människor och han är ärlig. 

När det gäller Strandbergs avstängning så gör det att det bara finns två anfallare i truppen: Markus Rosenberg och Alexander Jeremejeff. 

- Jag har fullt förtroende för Alex. Han är en etablerad anfallare i allsvenskan och har gjort succé tidigare. Han är en målskytt, han är bra på små ytor, en bra avslutare. Han kan bli ett rejält hot, och visa alla hur bra han är. Med och utan bollen. 

Samtidigt lär det köpas in en fjärde anfallare, där Expressen har skrivit om intresset för Guillermo Molins. Rösler säger inga namn, men bekräftar att de är nära att ta in något. 

- Ja, och vi jobbar riktigt, riktigt hårt. Jag kan inte säga hur nära, eller inte nära, vi är, men vi jobbar riktigt hårt. Det är en av två frågor vi jobbar med.

- (Den andra) är att vi inte fått en ersättare för (Mattias) Svanberg. 

I övrigt är du nöjd?
- Jag är nöjd med truppen.

I morgon kan det också bli fler ändringar i startelvan, förutom Strandbergs avstängning. Anledningen är det täta matchschemat. 

- I morgon gör vi minst en ändring. Kanske två. Kanske tre. Jag tror inte det blir mer än det. 

- Men vi ska inte ge någon chansen bara för sakens skull, utan vi ska vinna matcher. I är en position där vi ska jaga, och det tror jag är ganska bra. Pressen är på andra klubbar, men när du jagar och försöker minska gapet så finns inte mycket utrymme för att slänga bort poäng. 

- Spelarna som kommer in måste visa sin verkliga potential. Vi är inte i ett läge där vi kan ge spelare fem matcher för att börja prestera, så vem som än kommer in måste göra sitt jobb. 

I motståndaren Östersund är Ronald Mukiibi avstängd och enligt Östersundsposten missar Dino Islamovic, tidigare ungdomsspelare i Malmö FF, matchen med ett överansträngt lår. 

- Vi är regerande mästarna, och vi ska visa det i morgon. Det finns lite anspänning mellan lagen, som jag sett de senaste matcherna, och det gillar jag. Jag gillar temperaturen som spelarna går in med i morgon för att visa hur bra Malmö FF är. 

Truppen mot Östersund: Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Andreas Vindheim, Eric Larsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Franz Brorsson, Egzon Binaku, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Felix Konstandeliasz, Samuel Adrian, Arnor Traustason, Sören Rieks, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Pavle Vagic

Publicerad 2018-07-13 kl 13:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå