POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

MFF:s anfallstalang lämnar – klar för Porto: ”Varit på gång ett tag"

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF:s Lucas Gomes har varit het för utländska storklubbar i ett par års tid. Nu flyttar 16-åringen till Portugal, landet som han även kan representera i landslagssammanhang.
- Det har varit på gång ett tag, säger MFF:s ungdomsansvarige Mats Engqvist till Fotbollskanalen. 

Ungdomsfotboll.se skrev i går att Lucas Gomes var klar för Porto. Affären är nu också bekräftad av Porto och det handlar om ett treårsavtal för anfallaren, som har representerat både Sverige och Portugal på U-landslagsnivå.

Gomes har de senaste tre åren tillhört Malmö FF, och har tidigare spelat i FK Karlskrona. 

- Det har varit på gång ett tag. Däremot har han inte velat gå ut med det förrän 1:a juli, säger MFF:s ungdomsansvarige Mats Engqvist till Fotbollskanalen. 

Det är långt ifrån första gången som europeiska storklubbar har intresserat sig för Gomes. I slutet av 2017 provtränade han med ett av Manchester Uniteds U-lag. De ville ha honom permanent då, men det blev ingen övergång. Istället gick han klart grundskolan i Sverige. 

De senaste åren har MFF tappat U-spelare som Nikolaj Möller (Bologna), Mattias Andersson (Juventus), och Filston Mawana (Hoffenheim, nu Hammarby). Däremot ser det i dagsläget inte ut att bli någon mer under den här sommaren.

- Vi har inga sådana indikationer. Det har vi inte, säger Engqvist.

- Sedan kan det finnas något inte jag vet om, men det skulle förvåna mig mycket. 

- Det är alltid klubbar som tittar då vi är ute mycket internationellt, vi syns mycket. Vi är hyfsat attraktiva i dag också. Det kommer alltid finnas en marknad, precis som vi är intresserade av andra spelare, men just nu hoppas jag inte det är någon annan på väg. 

I övrigt går MFF in i halvåret där spelare födda 2000 är inne på sina sista månader i U19-laget. Det återstår att se om någon erbjuds lärlingskontrakt. Spelarna inkluderar Noel Hansson och Melker Nilsson, som har spelat träningsmatcher med A-laget. 

Även A-lagets lärlingskontrakt med Laorent Shabani, Felix Konstandeliasz, Jakob Tånnander, och Mathias Nilsson går ut i vinter. 

Publicerad 2019-07-02 kl 14:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå